CHP’den ‘Demokrasi Anıtı’ sorusu

Güncelleme Tarihi:

CHP’den ‘Demokrasi Anıtı’ sorusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 10:38

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, 10 Ekim’deki terör saldırısının ardından Belediye Meclisi kararıyla yapılması kararı alınan ‘Demokrasi Anıtı’ ile ilgili somut bir adım atılmamasını eleştirdi.

Haberin Devamı

“1.5 yıldan beri bir anıt projesi hazırlanmaz mı” diye soran Yılmazkaya şunları söyledi:
“15 Ekim 2015’te karar almışız. 1.5 yıl oldu. Meclis kararımızda demokrasi adı geçiyor, ‘Demokrasi Meydanı ve Anıtı’ diyoruz ancak demokrasinin d’si ile ilgili bir şey yapmıyoruz. İnsanların acısını bir nebze giderebilir miyiz diye söz verdik ama hiçbir gelişme olmadı. 3 ay önce 10 Ekim saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleri buraya geldi. 

NİYETİ SORGULUYORUZ

‘Bize de gösterin nasıl bir şey yapıyorsunuz belki bizim de önerilerimiz olacak’ dediler. Biz de Meclis’ten geçmişte kararı aldık. O zaman niye yapılmıyor. Proje hazırlanıyor dediler en son. 1.5 yıldan beri bir anıt projesi hazırlanmaz mı. O zaman biz burada niyeti sorguluyoruz. Bu projeler gizli mi bir de biz görelim dedik, göremedik. Fen İşleri Dairesi Başkanı bize ‘çalışmamızı yaptık Başkan’a (Melih Gökçek) sunduk. 2 farklı alternatif projesi vardı teslim ettik Başkan’ın kararını bekliyoruz’ dedi. Bunu 3 ay önce söyledi. Halen de bir gelişme olmadı.”

Haberin Devamı

TABELA GELDİ ANIT GELMEDİ

10 Ekim 2015’teki terör saldırısının ardından alınan Meclis kararıyla Tren Garı önündeki meydana “Demokrasi Meydanı” tabelaları asılırken yapılması kararlaştırılan “Demokrasi Anıtı” ile ilgili herhangi bir gelişme olmadı.

BAKMADAN GEÇME!