CHP’den ‘cadde cephe’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

CHP’den ‘cadde cephe’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 15:25

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, Büyükşehir’in caddelere cepheli park, yeşil alan, meydan ve otopark gibi alanlardaki her türlü tasarrufu kendisine aldığı meclis kararının geçerliliğinin olmadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Yılmazkaya, buna gerekçe olarak ise 9. İdare Dava Dairesi’nin son kararını gösterdi. Kendilerinin ret oyu verdikleri ‘Düzenleme ortaklık payına (DOP) ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’nda 9. İdare Dava Dairesi’nce alınan karara yer verilmediğini de savunan Yılmazkaya, “2015’te bununla ilgili bir karar alınmıştı. Bu kararı Çankaya, Etimesgut ve Altındağ yargıya taşımıştı. Bunun üzerine Ankara 8. İdare Mahkemesi Çankaya’nın başvurusunu oy çokluğuyla haklı bulmuştu. Büyükşehir o karara itiraz ederek 9. Dava Dairesi’ne düzeltme talebinde bulunmuştu.

‘KESİNLEŞMİŞ KARAR VAR’

31 Temmuz 2017’de 9. İdari Dairesi de ‘8’in aldığı karar doğrudur’ diyor. 9. İdare Davası Dairesi’nin kararı Meclis’e gelen rapora eklenmemiş. Bununla ilgili kesinleşmiş bir mahkeme kararı var. Büyükşehir Belediyesi’ne karar ulaşmamış da olabilir. Sonuç olarak Meclis’te alınan kararın bir geçerliliği kalmıyor, zaten mahkeme bunu reddetmiş” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediyesi, caddelere cepheli park, yeşil alan, meydan ve otopark gibi alanlardaki her türlü tasarrufu meclis kararıyla kendisine almış, sokaklara cepheli olanları ilçe belediyelerine vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!