CHP’de ses seda yok

Güncelleme Tarihi:

CHP’de ses seda yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2009 00:00

CHP’nin başta Çankaya olmak üzere Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut ve Gölbaşı gibi Ankara’nın büyük ilçelerindeki adaylarının hala belirlenmemesi parti içinde krize dönüştü. Ankara adaylarının geç açıklanmasına en büyük gerekçe olarak İstanbul, İzmir ve Adana’da adaylarının belirlenmesindeki gecikme gösteriliyor.

CHP’nin başta Çankaya olmak üzere Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut ve Gölbaşı gibi Ankara’nın büyük ilçelerindeki adaylarının hala belirlenmemesi parti içinde krize dönüştü. Ankara adaylarının geç açıklanmasına en büyük gerekçe olarak İstanbul, İzmir ve Adana’da adayların belirlenmesindeki pürüzler gösteriliyor. Ankara’nın önemli ilçelerinin halen masaya yatırılmadığı öğrenilirken, aday belirlemede büyük tartışmalar yaşanabileceği ifade ediliyor. CHP’de belli olmayan ilçelerin bu hafta görüşülmesi bekleniyor.

AKP ve MHP’de hem Çankaya hem de diğer ilçelerin tamamında adayların belli olması da aday belirlemede geç kalındığı tedirginliğini arttırırken, ilçe örgütleri aday odaklı çalışamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Çankaya’nın geç açıklanması beklenirken özellikle CHP’nin iddialı olduğu Yenimahalle, Etimesgut ve Gölbaşı’nın yanı sıra Keçiören’de de açıklamanın geciktirilmesi seçimlere iki aydan kısa bir süre kala huzursuzluğu arttırdı. Aday adaylarının sayısının fazlalığı seçimlere az süre kala aday yapılmayan partililerde küskünlüğe neden olabileceği endişesi yarattı.

CHP’de Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Karayalçın’ın dışında belli olan ilçeleri ve adayları ise şöyle:

"Altındağ: Ümit Buğdaycı, Mamak: Veli Gündüz Şahin, Sincan: Şenol Ağbaba, Pursaklar: Nuri Akgül, Akyurt: Ergül Er, Kalecik: Nevzat Şahin, Çubuk: Salih Er, Kazan: İbrahim Özer, Ayaş: Ali Başkaraağaç, Beypazarı: İsa Varlı, Çamlıdere: Hacı Mahmut Ayhan, Polatlı: Sami Çay, Haymana: Samim Yaşar, Evren: Derviş Ekinci, Bala: Ahmet Şahin, Elmadağ: Ahmet Poyraz. Haymana-Balçık: Hacı Özkan, Haymana-Yenice: Celal Çetin, Beypazarı-Karaşar: Ali Özdamar, Beypazarı-Çayırhan: Feridun Güngör."

Davos rüzgarı salon değiştirdi

CHP’de belirsizlik sürerken "Davos rüzgarı" önümüzdeki Çarşamba günü Ankara adaylarını tanıtacak AKP’de salon değişimine sebep oldu.

AKP Ankara İl Teşkilatı’nın düzenlediği Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı aday tanıtım toplantısı Kocatepe Kültür Merkezi’nde yapılacakken, Atatürk Spor Salonu’na taşındı. Başbakan’ın Davos’ta dünya gündemini uzunca bir süre de meşgul edecek gibi görünen çıkışının ardından arkasına aldığı rüzgarın etkisiyle tanıtım toplantısının Kocatepe’den çok daha büyük bir salon olan Atatürk Spor Salonu’nda yapılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!