Cezaevleri tam kapasite doldu

Güncelleme Tarihi:

Cezaevleri tam kapasite doldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2008 00:00

Uyuşturucuyla mücadele için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, Ankara’daki bazı cezaevlerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Bugün itibariyle Türkiye’de toplam 97 bin kişilik kapasitesi bulunan cezaevlerinin tamamen dolduğu bildirildi.

UYUŞTURUCU Başta Olmak Üzere Madde Bağımlılığı ve Kaçakçılığı Sorunlarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, Ankara’daki bazı cezaevlerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan AKP Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Komisyon üyeleri, Ankara Çocuk ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Ankara 1 ve 2 no’lu L Tipi Ceza İnfaz Kurumlarında incelemelerde bulundu.Ziyaret sırasında Adalet Bakanlığı Ceza ve Tutukevleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Burhanettin Eser, Komisyona bilgi sundu.

Tam kapasite dolu

Eser, bugün itibariyle ceza ve tutukevlerinde 65 bini tutuklu, 32 bini hükümlü olmak üzere toplam 97 bin kişi bulunduğunu, bu kurumların kapasitesinin de 97 bin olduğunu bildirdi. Tutuklu ve hükümlü sayısının zaman içerisinde artış gösterdiğini kaydeden Eser, Adalet Bakanlığı’nca yaptırılan 15 adet ceza ve tutukevi inşaatının devam ettiğini, yedi ceza ve tutukevi yapımı ile ilgili proje çalışmasının ise sürdüğünü kaydetti. Ceza ve tutukevlerinin fiziki şartlarının giderek iyileştirildiğine ve batılı standartların yakalandığına işaret eden Eser, bu kurumlarda bulunan tutuklu ve hükümlülerin rehabilitasyonuna ve topluma kazandırılmasına yönelik çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. Mahkumların meslek edinmesine önem verildiğini anlatan Eser, bu amaçla mahkumlara okuma-yazma ve bilgisayar kurslarının yanı sıra el becerilerini geliştirmeye yönelik kurslar verildiğini söyledi.

Hükümlülere yeni hayat

Açık cezaevlerinde bulunan mahkumların atölyelerde çalıştırıldıklarını ifade eden Eser, bu mahkumların ceza ve tutukevlerinde bulundukları süre içerisinde sigortalı olarak çalıştırıldığını, bir yandan para kazandıklarını, bir yandan da mahkumiyet sonrası için hayatlarını kazanacakları bir meslek öğrendiklerini kaydetti.

Komisyon üyeleri, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tutukevleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Eser’in açıklamalarından sonra uyuşturucuya bağlı suçluların bulunduğu Ankara Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda incelemelerde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!