Cezaevinde nostaljik ramazan eğlencesi

Güncelleme Tarihi:

Cezaevinde nostaljik ramazan eğlencesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 00:00

Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde (Ulucanlar Ceza Evi), "hükümlülerin moral değerlerini yükseltmeye yönelik" olarak, Mamak Belediye Başkanlığı tarafından "Nostaljik Ramazan Eğlencesi" düzenlendi.

Ceza İnfaz Kurumunda düzenlenen etkinlikte, belediyenin Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün katkılarıyla, meddah ve Hacivat-Karagöz gösterisi sunularak, Türk Halk Müziği ile Türk Sanat Müziği’nden eserler seslendirildi.

Hükümlüler, yoğun ilgi gösterdikleri eğlencede, zaman zaman sanatçıların gösterilerine eşlik ederek, gönüllerince eğlendi.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, Ramazan ayında hükümlüleri unutmadıklarını ifade ederek, toplumsal dayanışmayı güçlendirmek ve hükümlülere nostaljik bir Ramazan gecesi yaşatmak amacıyla, aldıkları özel izinle, Ulucanlar Ceza Evinde etkinlik düzenlediklerini söyledi.

İlçenin belirli noktalarını iftar çadırları kurduklarını ve özel ayda vatandaşlarla birlikte olduklarını belirten Şahin, "Çeşitli tiyatro festivalleri de gerçekleştirerek, halkın her kesimiyle birlikte kültürel ve sanatsal faaliyetler içinde yer alıyoruz. Bu gece düzenlenen Ramazan eğlencesinde de hükümlülerin gönüllerince eğlenmesini istedik" dedi.

70 bin nüfuslu Gölbaşı’nda 64 cami var

ANKARA’nın merkez ve köyleri ile birlikte yaklaşık 70 bin nüfusuna sahip ilçelerinden Gölbaşı’nda 64 cami bulunuyor. Cami sayısı, merkezde 18 olurken, köy ve merkez dışı mahallelerle birlikte 64 cami ve mescitin bulunduğu belirtildi.

Gölbaşı Merkez’de 4 kurum mescidi, 3 özel mescit ile 11 cami bulunurken, Karşıyaka Mahallesi Güzelyalı Mevki Cami İnşaatı, Soğulcak Köyü Cami İnşaatı devam ediyor. Gölbaşı merkezde TEİAŞ Sosyal Tesisleri, Polis Akademisi Başkanlığı, Hükümet Konağı ve Gazi Üniversitesi kampusü ile ayrıca 3 özel mescit bulunuyor.

Cami ve mescitlerde görev yapan imamlar ile müezzinlerin hemen hepsi kadrolu. Polis Akademisi Başkanlığı mescidine yeni atanan imama da lojman tahsis edildi.
Gölbaşı merkezde 3 olmak üzere Hacı Hasan Mahallesi ve Karagedik beldesi ile birlikte 5 kuran kursu açıldı. Gölbaşı Müftülüğü’nün denetiminde açılan kuran kurslarına bugüne kadar 400 vatandaş kayıt yaptırdı. Kuran kursları kayıtları halen devam ediyor. 


Yenikent Belediyesinden engellilere iftar yemeği
 
YENİKENT Belediye Başkanı Emin Özer, engelli ailelere iftar yemeği verdi. Yenikent Belediyesi kültür salonunda gerçekleşen iftara, Belediye Başkanı Emin Özer, Belediye Meclis üyeleri, Engelli Aileler Derneği (ENAD) Genel Başkanı Salih Sezgin, mahalle muhtarları ve çok sayıda engelli katıldı. Oldukça duygulu anların yaşandığı iftar yemeğinde Özer, "Bu güzel ve bereketli ayda siz değerli kardeşlerimizle birlikte olmaktan mutluluk duydum. Belediyemiz her zaman engelilerin hizmetindedir" dedi. Yemekten önce evlerinden alınan davetliler, yemekten sonra Yenikent Belediyesinin tahsis ettiği otobüslerle evlerine uğurlandı.

Müteahhitler dert yandı

AKYURT’da yeni kurulan İnşaat Müteahhitleri Derneği (AKİMDER) yönetici ve üyeleri iftar yemeğinde buluştu. Esenboğa Airport Hotel’de düzenlenen iftar yemeğine ilçe kaymakamı Ahmet Avşar, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Emniyet Amiri Hakan Yaralı, daire amirleri, Altınova Belediye Başkanı Yusuf Koca ve BİMFED genel başkanı Mustafa Şahin ile AKİMDER üyeleri katıldılar.

İftar yemeğinde ilçede müteahhitlik yapan iş adamları birbirleri ile hoşça bir yemek ortamında iş dünyası sohbeti yapma imkanı buldular. Yemekte konuşan AKİMDER Başkanı Nazmi Şahin, Akyurt’un birlik ve beraberliği, dayanışmayı, paylaşımı sağlaya bilmek için Akyurt’ta çalışan tüm AKİMDER üyeleri ve bürokrasisiyle bir araya gelerek, Akyurt’a neler yapabiliriz düşüncesiyle iftar yemeği düzenledik. AKİMDER olarak ilçede bulunan okullarımızın, İlçe Emniyet Amirliği binasının iç ve dış cephe boya ve tadilat işlerini yaptık. Okullarında okuyan minik dar gelirli yavrularımıza da giyim ve kırtasiye yardımında bulunduk" dedi.

AKİMDER Başkanı Nazmi Şahin derneklerinin de birtakım sıkıntılarının olduğunu vurgulayarak, bürokrasinin önlerini açması gerektiğini belirtirken, "Müteahhitler Türkiye’nin bir lokomotifi. Tarımdan sonra gelen en büyük istihdamı sağlayan inşaat sektörüdür. Devletten beş kuruş para almadan kendi öz sermayesi ile iş yapan kuruluşlarız" dedi. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!