Ceza tehditi bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Ceza tehditi bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2020 23:57

Başkent ekibinin Başkanı Fatih Mert; Thomas Heurtaux, Alessio Cerci ve Lukasz Szukala’nın sözleşmelerindeki alacaklarını ödemek için 4 milyon Euro’ya ihtiyaç duyduklarını belirtip, “Çözüm bulamazsak, transfer yasağı gelebilir” dedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü futbol takımı, küme düşme hattından kurtulma mücadelesi için, 12 Haziran’da yeniden başlayacak maçları beklerken, yönetim cephesi de bir yandan ekonomik sorunlarını aşmaya çalışıyor, bir yandan da geçmiş dönem yönetiminin yaptığı oyuncu sözleşmelerinde yaşanan sorunları çözmeye çaba harcıyor.
Başkent temsilcisinin Başkanı Fatih Mert, “FIFA’da sıkıntımız devam ediyor ancak ceza konusunda bize gelen herhangi bir bildiri yok” diye konuştu.
Mert, FIFA’dan 3 dönem transfer yasağı cezası aldıkları yönünde ortaya atılan iddialara ilişkin açıklamada bulundu. Sarı-lacivertli ekibin eski futbolcularından; Thomas Heurtaux, Alessio Cerci ve Lukasz Szukala’nın, toplam 4 milyon Euro’yu bulan alacaklarından dolayı FIFA üzerinden kulübe ihtar çektiklerini dile getiren Mert, “Oyuncularla karşılıklı görüşmelerimiz devam ediyor. Futbolculara, ödemeler ile ilgili olarak kulübümüzün teklifini sunduk, çözüm arayışı içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA DOSYAYI ÇÖZDÜK

Başkan Fatih Mert, arkadaşları ile titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtip, şunları söyledi:
“3 futbolcuya olan 4 milyon Euro borcumuz nedeniyle, FIFA’da sıkıntımız devem ediyor. Şu anda bize gelen bir ceza veya herhangi bir konu ile ilgili bildiri yok. Futbolculara olan ödemeler ile ilgili teklifimizi sunduk. Sürecin önümüzdeki haftalarda karara bağlanacak olması nedeniyle çözüm arayışı içerisindeyiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana çok yüksek meblağlarda olan FIFA dosyalarını aştık. Bir çok dosyayı uzlaşı yolu ile kapattık. Bu 3 dosyada da futbolcular ile görüşmelerimiz devam ediyor. Onlarla da anlaşmaya çalışıyoruz. Bu konular, sabır ve anlayış gerektiriyor. Ankaragücü’nün önünde bir engel kalmasın, gelecekte sorun yaşamasın diye uğraşıyoruz. İki tarafın da ortak bir noktada buluşup anlaşması zaman alıyor. Bizim önerimiz oluyor, onlar karşı bir teklifle geliyor. Orta yolu bulmak için alternatifler sunuyoruz. Herhangi bir çözüm bulamazsak, tabii ki transfer yasağı gelebilir. Bununla karşılaşmamak için adımlar atıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!