Çevre gününde Çankaya'ya davetlisiniz

Güncelleme Tarihi:

Çevre gününde Çankayaya davetlisiniz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 12:14

Çevre gününde Çankaya'ya davetlisiniz

Haberin Devamı

 ANKARA, (DHA)-ÇEVRE konusundaki duyarlı çalışmaları ve projeleriyle örnek teşkil eden Çankaya Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Kuğulupark ve Ahlatlıbel’de ev sahipliği yapacağı bir dizi etkinlikle kutlayacak.

Kuğulupark’ta düzenlenen etkinlikler Bin Çocuk Korosu, tiyatro gösterileri ve Zakkum Grubu’nun vereceği konserle renklenirken, Ahlatlıbel de kukla gösterileri, uçurtma şenliği ve Doğa İçin Çal müzisyenlerinin performanslarıyla daha temiz bir çevre çağrısı yapılacak. Hayata geçirdiği projeler ve ürettiği hizmetlerle başkentin en yeşil ve çevreci ilçesi olan Çankaya Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü Kuğulupark ve Ahlatlıbel’de ev sahipliği yapacağı bir dizi etkinlikle kutlayacak.

Karbon emisyonunu 2020 yılına kadar yüzde 25 azaltmayı taahhüt eden 'Başkanlar Anlaşması'ndan iklim değişikliğine uyumu sağlayacak olan uluslararası destekli “Yağmur Hasadı” projesine; ilçe genelindeki ağaçlandırma çalışmalarından geri dönüşüme dek her alanda çevre duyarlılığıyla proje üreten Çankaya Belediyesi, doğaya saygılı nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak için de çalışıyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Kavaklıderem Derneği ve Ankara Avrupa Bilgi Merkezi’yle eşzamanlı iki ayrı etkinlik düzenleyen Çankaya Belediyesi, her yaştan başkentliyi etkinliklere davet ediyor.

KUĞULUPARK’TA MÜZİK VE TİYATRO KEYFİ

Ankara’nın kent içinde en gözde yeşil alanlarından olan Kuğulupark, Çevre Günü’nde Bin Çocuk Korosu’nun vereceği konserle şenlenecek. Saat 13’de başlayacak etkinlik Kavaklıderem Derneği’yle birlikte düzenlenecek. Bin Çocuk Korosu’ndan sonra sahneye Orhan Ayaz çıkacak, klavye ve org performansıyla çevre dostlarını coşturacak.

Ankara’nın en köklü çocuk tiyatrolarından Pembe Kurbağa Çocuk Tiyatrosu’nun ardından Peker Dans Gösterisiyle tırmanacak heyecan, Zakkum Grubu’nun saat 17’de başlayacak konseriyle doruğa ulaşacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katılacağı etkinlikte ayrıca Atılım Üniversitesi öğrencilerinin kent ve yeşil konulu fotoğraf sergisi, minyatür çiçek atölyesi ve çocuklar için yüz boyama atölyeleri açılacak. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından hazırlanan çevre kitapları da etkinlikte çocuklarla buluşacak.

AHLATLIBEL’DE UÇURTMA ŞENLİĞİ

Çevre Günü’nde Ahlatlıbel’de düzenlenecek etkinlik ise Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Ankara Avrupa Bilgi Merkezi ile birlikte düzenleniyor. “Daha İyi Çevre İçin Uçurtmanı Uçur” başlığıyla düzenlenen etkinlik saat 12’de Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde başlayacak. Kukla gösterisiyle açılacak olan etkinlikte daha sonra uçurtmalar yapılacak ve gökyüzü rengârenk boyanacak. “Doğa İçin Çal” müzisyenler grubunun saat 16’daki konseriyle devam edecek olan şenlik 18’de sona erecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!