Çevre dostu jel akü geliştirildi

Güncelleme Tarihi:

Çevre dostu jel akü geliştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2010 00:00

Yiğit Akü, Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları sonucunda akü asidinin doğaya dökülmesine son veren çevreye dost jel akü ‘Elektro”yu geliştirdi.

Yiğit Akü Genel Müdürü Hulki Büyükkalender, fosil yakıt kullanmadan doğal ve yenilenebilir kaynaklar ile enerji ürettiği belirtilen çevreci jel aküyle ilgili bilgi verdi. Büyükkalender, jel akülerin bugüne kadar hep ithal edildiğini, dövizin yurt dışına aktığını belirterek, “ürettiğimiz ürün ile jel akü pazarındaki Uzakdoğu, Avrupa ve Amerika tekeli kırıldı” dedi.

Kesintisiz güç

Büyükkalender, yabancı markalara göre fiyat avantajlarının bulunduğunu iddia ederken, akünün özelliklerini şöyle sıraladı: “Jel teknolojisinin normal akülere göre çok sayıda üstünlüğü var. Kapalı yerlerde bile kullanılabiliyor. Tekrar şarj edilebiliyor, bakıma ihtiyaç göstermiyor, üstelik derin deşarja dayanıklı. Ürettiğimiz jel akü fosil yakıt kullanmadan doğal ve yenilenebilir kaynaklar ile enerji üretiyor.”

Hedef dünya çapında inovatif marka olmak

Büyükkalender, sadece Türkiye’de değil, dünya çapında buluşlara ve yeniliklere imza atmak istediklerini, Yiğit Akü’nün hedefinin dünya çapında inovatif marka olmak olduğunu söyledi. Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini anlatan Büyükkalender, dünya pazarlarına farklılık ve yenilik getiren ürünlerle girdiklerini söyledi. Büyükkalender, Ankara Sincan OSB’de 40 bin metre kare alanda kurdukları ana üretim üslerininde 2008 yılı sonunda üretime başladıkların söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!