Cerrah doktor dönerci oldu

Güncelleme Tarihi:

Cerrah doktor dönerci oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2010 19:44

GENEL Cerrahi Uzmanı Operatör Doktor Osman Seratlı, kaçak, sağlıksız ve katkılı et döner işletmelerine tepki olarak, Kızılay İnkılap Sokak’ta 150 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği üç kattan oluşan “Özler Döner Kızılay” isminde dönerci dükkanı açtı.

Dr. Seratlı, bir çok meslektaşının özellikle gıda ile ilgili bir işletme açma hayali olduğunu, bunun belki de piyasada hijyene ve kaliteye gerekli önemin verilmemesinden kaynaklandığını, sağlıksız koşulları sürekli eleştirmektense, insanların kaliteli ve katkısız döner yemenin keyfine varabileceği dönerci açmaya karar verdiğini söyledi.“Kaliteli et ve dönerin içinde ne olduğunu bilirsiniz” diyen Seratlı, et döner sunan işletmelerin pek azında böyle bir hizmetin sunulduğunu, et dönerlere soyu bozulmuş “soya kıyması” katıldığını ifade etti. Seratlı, bir kilo ete soya katılarak 2-3 kat ağırlık kazandırıldığını, basit bir hesapla bunu herkesin anlaması gerektiğine dikkati çekerek şöyle konuştu:“Etin bize kemikli ve but olarak gelişi şu an için 17,5 lira, fiyatlar sürekli artmaya da devam ediyor. Bu etin kemik, sinir ve yağından ayrılması sonucunda yüzde 20-25 kaybınız mutlaka olur. Kayıp pişme sırasında da yüzde 30-35’e varır. Bu oran hızlı veya yavaş kesime göre değişir, döner ne kadar tezgahta kalırsa o kadar kilo kaybeder.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!