Cemile Nine 105. bayramını kutladı

Güncelleme Tarihi:

Cemile Nine 105. bayramını kutladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 00:00

Yaşamını Keçiören Güçsüzler Yurdu Huzurevi’nde sürdüren 5 çocuk, 11 torun sahibi 105 yaşındaki Cemile Gezer, çocukları, torunları ve huzurevindeki arkadaşlarıyla bir Kurban Bayramı’nı daha görmenin sevincini yaşıyor.

105 yaşındaki Cemile Gezer, bir asrı devirmenin yüzünde ve yüreğinde bıraktığı derin çizgilere rağmen 105’inci Kurban Bayramı’nı yaşayabilmekten büyük mutluluk duyuyor. ’Ömrü çileyle geçen’ Gezer, yaşadığı huzurevinde huzuru ve ilgiyi bulmuş olduğuna seviniyor.

ŞİMDİKİ BAYRAMLAR DAHA GÜZEL

5 çocuğu ve 11 torununun olduğunu belirten Gezer, huzurevinde kalmasına rağmen çocuklarının ve torunlarının ilgisinden uzak olmadığını anlattı ve şöyle konuştu:

"105 yaşındayım ve pek çok bayram gördüm. Bu bayram daha bir güzel. 105’inci yaşım bitmek üzere ve yeni bir bayrama daha kavuşabildim. Çocuklarım geldi, torunlar geldi. Burada arkadaşlar var. Sağ olsun doktorlar halimizi sorarlar burada. Şimdiki bayramlar daha güzel. İlgi, alaka var, bolluk var. Eskiden yokluk vardı, yoksulluk vardı. Her zaman her istediğini alamıyordun. Oysa şimdi herkes her şeyi az çok bulabiliyor. Doktora, ilaca para da vermiyorum. Her şey kolay. Allah vatana dirlik versin. Düşmana rahat vermesin. Türkiyemiz ilelebet yaşasın."

KOCALARININ KIYMETİNİ BİLSİNLER

Gençliğinde çok ekonomik sıkıntılar yaşadığını ifade eden Gezer, kocası çalışmadığı için yıllarca evlere temizliğe gitmek zorunda kaldığını anlattı.

Gezer, "Benimki eski adamdı, çalışmazdı. Eskiden kadının kıymeti de yoktu. Çocuklarıma bakmak için hep ben çalışmak zorunda kaldım. Şimdi bakıyorum da kocaları gelinlere iyi bakıyor. Ne derlerse o oluyor. Kocalarının kıymetini bilsinler" dedi.

Her türlü zorluğa rağmen hayatın güzel olduğunu ve bayramların hayata tat kattığına işaret eden Gezer, insanların en azından bayramlarda birbirlerinden güler güzü, sevgi ve saygıyı esirgememesini istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!