Cemaat var imam yok

Güncelleme Tarihi:

Cemaat var imam yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2012 02:00

Gölbaşı Günalan Mahallesi’nde devletin atadığı imamın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek çalışmadığını öne süren cemaat, birleşip “paralı imam” tuttu.

Haberin Devamı

GÖLBAŞI Günalan Mahallesi sakinleri devletin kendilerine atadığı imamı ayda bir defa zar zor gördüklerini dile getirerek, “paralı imam” tuttuklarını belirtti. Mahalle sakinlerinden Şener Karatay ibadetlerini yerine getirmek istediklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Bir sene önce mahallemizin camisinden imamın ayrılması üzerine yenisi tayin edildi. Yeni gelen imam bize sağlığının bozuk olduğunu söyledi. En başta biz kendisini idare edebiliriz diye düşündük. Ancak sonra durum biraz çıkmaza girdi. İmamı neredeyse ayda bir defa görür hale gelince cemaat rahatsız oldu. İzinli günleri, raporlu günleri bitmedi. Biz de imamın burada olmadığı günleri gösteren dilekçe ile birlikte imamın kendi sağlık raporunu da dilekçemize ekleyerek Gölbaşı Müftülüğü’ne sunduk. Ancak konuyla ilgili herhangi bir yetkili alakadar olmadı. Gelsinler mahallemize bir tespit tutanağı tutsunlar bu konuyu çözsünler.

Haberin Devamı

Kendi imamızı buluyoruz

Günalan Mahallesi’nde cenaze olduğu zaman artık aileler kendi imamını bulup geliyor. Cuma namazını en büyüğümüz kıldırıyor. Ezan bir okunuyor bir okunmuyor. Ezan sesine hasret kaldık.
Size bir örnek vererek durumu yetkililere bir soru sormak istiyorum. Ankara’nın en önemli eserlerinden birisi olan Kocatepe Camisi’nde imam rahatsızlandığı ve görevini yapamadığı zaman müftü cemaate, ‘Aranızda para toplayıp imam tutun mu?’ diyor. Orada prosedür neyse onu uyguluyor. Oradaki cemaat gibi bizde vergimizi ödediğimize göre çözüm bulunmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!