Cem Yılmaz’a özendiler ‘Eğitim şart’ dediler

Güncelleme Tarihi:

Cem Yılmaz’a özendiler ‘Eğitim şart’ dediler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 00:00

Çağlar Müzik Kursu’nda eğitim gören çocuklardan oluşan 80 kişilik orkestranın Yeni Yıl konserinde renkli anlar yaşandı. Cem Yılmaz gibi orkestra şefliğine soyunan seyirciler zor anlar yaşarken, konser sonunda ‘eğitim şart’ dediler.

ÇAĞLAR Müzik Kursu’nda eğitim gören çocuklardan oluşan 80 kişilik çocuk senfoni orkestrası, öğretmenleri eşliğinde “Yeni Yıl Konseri” ile seyirci karşısına çıkmanın heyecanını yaşadı. ODTÜ KKM’de gerçekleştirilen konserin şefliğini H. Umut Asil yaparken konserde kursun genel sanat yönetmeni Ergün Çağlar solist kemancı olarak sahne aldı. Konsere Selim Yakupoğlu gitarıyla, Enver Kunduz flütüyle, Selen Tunaz da sesiyle renk kattı. Konserde Macar Dansı, Tuna Valsi, Bagirov-Romance, Vivaldi La Minor gibi bir çok eser seslendirildi. Konser sırasında iki seyirci şubat ayında orkestra yönetecek olan Cem Yılmaz’a özenerek, orkestra şefliğine soyundu. Bu sırada oldukça zorlanan seyirciler, konser sonunda ‘eğitim şart’ dediler.

Konserin çok ilgi çektiğini söyleyen genel sanat yönetmeni Ergün Çağlar ‘Bu tür etkinlikleri daha da sıklaştırarak daha çok küçük yeteneği sahneye çıkartmayı hedefliyoruz. Geçen yıl 530 çocuğu sahneye solist olarak çıkarttık. Önümüzdeki sene bu sayıyı ikiye katlamayı hedefliyoruz. Amacımız ilerleyen yıllarda daha çok küçük yeteneği sanat dünyasına kazandırmada etkin rol almak. En yakın konserimiz 14 şubat sevgililer günü konseri olacak ve o konser de süprizlerle dolu olacak” dedi.

Pamuk Prenses’e yeni yorum

ÇAĞLAR Müzik Kursu drama ve tiyatro kursiyerlerinin profesyonel tiyatrocularla birlikte günümüze uyarladığı Pamuk Prenses ve 7 Cüceler oyunu da 27 Aralık günü sahne alacak. 30 minik yetenek, öğretmenleriyle birlikte Ankamall Sanatolia sahnesinde Pamuk Prenses ve 7 Cüceler adlı oyunla ikinci kez perde diyecek. Müziklerini Selen Tunaz’ın yaptığı, Özlem Kırgel’in yazıp yönettiği oyunda Duygu Özalp, Nesibe Büyükkayaer, Hakan Ünlü rol alıyor. Pamuk prenses rolünde Özge Cansın Nazenin, kraliçe rolünde ise Nesibe Büyükkayaer, cadı rolünde Duygu Özalp, prens rolünde Hakan Ünlü rol alıyor. anlatıcı olarak ise Özlem Kırgel sahnede yerini alacak. Kursiyerlerden Arda Kirişçioğlu, Erdem Şahin, Oğuzhan Emre Özdoğan, Arda Çağlar, Alperen Karaca, Doğasu Doğruer, İlayda Karahan 7 cüceler olarak sahne alacaklar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!