Çekmek isterken yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

Çekmek isterken yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 14:53

Ankara’da, helikopter destekli trafik denetiminde araç kullanırken cep telefonu ile helikopteri görüntülemeye çalışan üç sürücü kamerayla tespit edildi. Sürücülere ‘seyir halinde cep telefonu kullanmak’ ihlalinden 314’er lira ceza uygulandı. 

Haberin Devamı

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı ile Trafik Başkanlığı koordinesinde, Ankara Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince, Ramazan Bayramı arifesinde trafik güvenliğinin sağlanması, meydana gelebilecek kazaların önüne geçilebilmesi için helikopter destekli denetim gerçekleştirildi. Trafiğin yoğun olduğu İstanbul ve Konya yollarında araçlar havadan helikopterle takip edildi. Kural ihlali yapan sürücüler helikopter kamerasıyla tespit edilerek, güzergâhta uygulama noktalarında önlem alan polis ekiplerine bildirildi. Uygulama noktalarında durdurulan sürücülere işlem yapıldı. Yaklaşık bir saat süren denetimde 16 sürücüye 'emniyet kemeri takmamak', 'seyir halindeyken telefonla konuşmak', 'şerit ihlali yapmak' gibi nedenlerle para cezası uygulandı.

Haberin Devamı

314’ER LİRA CEZA

Denetim sırasında cep telefonu ile havadan trafik denetimi yapan helikopteri görüntülemeye çalışan üç otomobilin sürücüsü de tespit edildi. Helikopter kamerası ile bir eli direksiyonda diğer elinde telefon bulunurken fotoğrafları çekilen sürücüler, uygulama noktasındaki polis ekibine bildirildi. Polisin durdurduğu otomobillerin sürücülerine 'seyir halinde telefon kullanmak' ihlalinden 314'er lira ceza kesildi. Ayrıca seyir halindeyken arka kapısı aralık kalan, emniyet kemeri takmayan ve telefonla oynayarak ilerleyen bir sürücü de helikopter kamerasıyla tespit edildi. Aynı şekilde uygulama noktasında durdurulan otomobil sürücüsüne seyir halinde telefon kullanmak ve emniyet kemeri takmamak ihlalinden para cezası uygulandı.

DİKKATİ DAĞITIYOR TEHLİKE YARATIYOR

Ankara Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı İsmail Kılıç, şunları söyledi: "Uçuş süresince trafikte sürücülerin yapmış oldukları kural ihlallerine yoğunlaştık. Özellikle emniyet kemeri kullanmama, cep telefonuyla oynama gibi ihlaller oldu. Hatta cep telefonu ile denetim yaptığımız helikopteri çekenler oldu. Cep telefonu kullanımı dikkat dağınıklığına sebebiyet verdiği gibi, yol kullanıcılarının hayatını ciddi oranda tehlikeye düşürmektedir. Ramazan Bayramı trafik tedbirleri kapsamında, ekip sayılarımızı artırdık. Bundaki amacımız, özellikle trafik kazalarının yoğun olduğu bölümlerde trafik ekiplerimizin daha görünür olmalarını sağlayarak, kaza riskini en aza indirmek. Denetimlerimiz bayram süresince devam edecek. Sürücülere güvenli seyahat edebilmeleri için hız kurallarına uymalarını, uykusuz ve yorgun araç kullanmamalarını, cep telefonuyla konuşmamalarını öneriyoruz. Emniyet kemerini araç içerisindeki herkesin mutlaka takması gerekmektedir. Ayrıca her iki saatte bir 10 dakika mola vermelerini öneririm."

Haberin Devamı

Çekmek isterken yakalandılar

BAKMADAN GEÇME!