Çayyolu’na altyapı ameliyatı

Güncelleme Tarihi:

Çayyolu’na altyapı ameliyatı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2022 15:49

ASKİ Genel Müdürlüğü, sel baskınlarının yoğun olarak yaşandığı Çankaya Çayyolu Mahallesi’deki sorunun çözümü için, Metro Bakım İstasyonu, Gordion AVM ve Çağlayan Askeri Tesisleri’ni kapsayan bölgede altyapı inşaatı çalışmalarına başladı.

Haberin Devamı

5 Ağustos’ta başlayan çalışmalar kapsamında, Çağlayan Kışlası’ndan Metro Bakım İstasyonu istikametinde 413 metre bin 400’lük kanal hattı ile 137 metre 2 bin 800’lük yağmur suyu hattının imalatı tamamlandı. 1’nci metro alt geçidine yapılacak yağmur suyu hattı için ise 310 metrelik bir alanda daha çalışmalar yapılacak.

METRO İÇİN ÇIKIŞ DÜZENLEMESİ

Çalışmalar süresince metroyu kullanan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için alternatif güzergâhlar belirlendi. Metro yaya alt geçitlerinin B ve D kapılarının kullanıma kapatılması nedeniyle, A ve E kapıları giriş ve çıkışlar için kullanılabilecek. Ayrıca bölgede yaya geçişlerinin güvenli bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla sinyalizasyon sistemi tesis edilecek.

YIL SONUNDA BİTİRME HEDEFİ

Yapılacak olan yağmur suyu hatlarının üst havzaları da toplayacağından yüzde 75-80 doluluk oranı ile çalışacağını belirten ASKİ Genel Müdürlüğü, “Bu nedenle imalatın amacına uygun olarak çalışabilmesi için mevcut güzergâhın kullanılması zorunlu olmuştur. Olası sel ve taşkın afetlerinin engellenerek, can ve mal kaybının önüne geçecek olan çalışmanın bu yıl sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir. Başkentimiz ve bölgemiz için zorunlu olan bu çalışma süresince vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı özellikle bölge halkından ve bölge esnafından özür dileriz” açıklaması da yaptı.

BAKMADAN GEÇME!