Çayın Başkenti Rize Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Çayın Başkenti Rize Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 00:00

Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı kutlamaları çerçevesinde 4 gün boyunca yapılan etkinlikler, çayın başkentini Ankara’ya taşıdı.

Rize Dernekleri Federasyonu’nun organizasyonu ile Rize Valiliği, Rize Belediyesi ve İlçe Belediyeler, Rize Üniversitesi, ÇAYKUR, Rize Sanayi ve Ticaret Odası, Rize Ticaret Borsası, ÇayKur Rize Spor’un  desteği ile gerçekleştirilen “Rize Günleri Etkinlikleri” Atatürk Kültür Merkezi’nde rengarenk anlar yaşattı.
Rize yüreğini açtı
Doğal ürünler, yöresel tadlar, otantik el sanatları, organik bal, organik çayın yanısıra müziği, tulumu, kemençesi, şairleri, ressamları, “atma türkü” şovları, fıkraları ve bütün bunları yaratan coşkulu insanları ile Rize yüreğini Ankara’ya açtı.
Ankaralıların da  büyük beğeniyle karşıladığı etkinlikler, hükümet üyelerini, yörenin politikacı, bürokrat ve işadamlarını da biraraya getirdi.
Valilikten armağan
Rize’nin folklorik, bilimsel, sanatsal ve ticari faaliyetlerinin tartışıldığı paneller düzenlendi. Geleceğe yönelik projeksiyonlar yapılarak katılanların bilgisine sunuldu.
Hava muhalefetine rağmen büyük coşkulu katılımın olduğu organizasyonda resim, fotoğraf ve kitap sergilerinin yanında halk oyunları, müzik ve defilelerle zengin bir atmosfer oluşturuldu.
Başkanı Dr. Süleyman Basa ve ekibinin öncülüğünde düzenlenen Rize Günleri’ne katılan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, gün boyunca Valilik standına gelen misafirlerle birlikte oldu. Misafirlere yerel tatlılar ve Rize bezinden yapılan özel dokuma hediyeler verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!