ÇAYED'den öğrenci evlerine destek

Güncelleme Tarihi:

ÇAYEDden öğrenci evlerine destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 08:39

- Çankaya Ekonomik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yarım Elma'nın, üniversite öğrenimini Ankara’da sürdüren üniversite öğrencilerine yaptığı eşya yardımları 955 kişiye ulaştı

Haberin Devamı

ANKARA (AA)- Nisan 2014 yılından itibaren yoksullara yardım amacıyla yola çıkan, Çankaya Ekonomik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAYED) Yarım Elma'nın, kurulduğu günden itibaren üniversite öğrenimini Ankara’da sürdüren üniversite öğrencilerine yaptığı eşya yardımları 955 kişiye ulaştı.

Çankaya Belediyesinden alınan bilgiye göre, belediyenin kadın sığınma evinden ayrıldıktan sonra hayatına yeni bir ev kurarak devam eden kadınlara ev eşyası yardımı yapan ÇAYED Yarım Elma, Ankara’da öğrenim gören üniversite öğrencilerine de destek veriyor.

Kayıtlı 7 bin 800 ihtiyaç sahibi üyesi bulunan ÇAYED Yarım Elma, ihtiyaç sahiplerine yönelik faaliyetlerinde yaklaşık 20 bin vatandaşa ulaşarak öğrenimini Ankara’da sürdüren 955 üniversite öğrencisine de eşya yardımı yaptı.

Haberin Devamı

Çankayalıların kendilerini aramaları halinde, kullanılmayan eşyalarını evlerinden alabileceklerini belirten ÇAYED Yarım Elma yetkilileri, merkeze taşıdıkları her eşyanın mutlaka bir başkasının ihtiyacını karşıladığını ifade etti.

Yoksullukla mücadelede seferberlik çağrısı yapan ÇAYED yetkilileri, 474 00 10 numaralı telefonun aranması ya da Öveçler 4. Cadde 1326. Sokak No:7/A Dikmen adresine başvurulması halinde yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydetti.

- Başvuru şartları

Çankaya ilçesinde ikamet eden ve ekonomik yetersizliği bulunan vatandaşlar ile şehir dışından öğrenim için gelen üniversite öğrencileri, gıda ve eşya için ikametgâh belgesi ve nüfus cüzdanı ile birlikte ÇAYED'in Öveçler'deki, kıyafet için ise hem Öveçler hem de Seyranbağları Pazar Yeri içinde bulunan Yarım Elma Giyim Market’e başvuru yapabiliyor.

Nisan 2014'ten bu yana hizmet veren ÇAYED Yarım Elma bugüne kadar 10 bin kişiye giysi,6 bin aileye temizlik ve gıda, 155 aileye eşya, yoksul bölgelerdeki okullardaki öğrencilere ise giysi ve bot yardımı yaptı. ÇAYED ayrıca, şehir içinden ve dışından 18 okula kitap, kırtasiye, giysi ve oyuncak, özel eğitim merkezleri, huzurevleri, sivil toplum kuruluşu ve derneklere de kitap, gıda ve spor aleti gibi yardımlarda bulundu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!