Çarptı kaçtı özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Çarptı kaçtı özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2021 23:14

Ankara’da, bisikletçi Umut Gündüz’e (19) otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz’ün ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Çağdaş Şenyüz, hayatını kaybeden gencin ailesi Asuman-Menderes Gündüz ile taraf avukatları katıldı. Kaza sonrası araçtan indiğini ancak toplanan kalabalıktan korktuğu için, plakasını olay yerinden bırakarak gittiğini iddia eden sanık Şenyüz, “Bu şekilde polislerin bana ulaşacaklarını düşündüm” dedi. Savunmasında alkollü olduğunu kabul eden sanık Şenyüz, “İki bira içtim. Yaşanılanlardan dolayı pişmanım. Olay yerinden kaçmadım, bilerek plakamı delil olarak bıraktım ki polisler bana ulaşsın. Kimliğimi bırakamazdım, kaybolma ihtimali vardı. Babamı da trafik kazasında kaybettim. Hayatını kaybeden gencin ailesinden özür diyorum” diye konuştu. Gündüzün tanık olarak dinlenen arkadaşı Alican Aydın, “Olay yerine plaka atıldığını görmedim. Biri bana çarpan aracın plakası düşmüş diye plakayı verdi. Plakayı çantama koydum, polise teslim ettim” derken, bir başka tanık İsmail Erkan Çiftçi de olay yerinde plaka atan kimseyi görmediğini söyledi.

Çarptı kaçtı özür diledi


SANIĞI AFFETMİYORUM

Olayın kaza diye geçiştirilmeyeceğini belirten acılı baba Menderes Gündüz, “Oğlum federasyonun lisanslı sporcusuydu. Profesyonel sporcu olduğu için kurallara azami dikkat ederdi. Kask takardı, bisikletinde de reflektörler vardı. Sanık 50 kilometreyle gittiğini iddia ediyor, bunun yalan olduğunu herkes biliyor. Sanığı affetmiyorum” dedi. Anne Asuman Gündüz de sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi. Mahkeme, bilirkişi raporlarının beklenmesine karar vererek duruşmayı 7 Aralık’a erteledi.

1.53 PROMİL ALKOLLÜYDÜ

Yenimahalle Batıkent Çakırlar Caddesi’nde 15 Temmuz 2020’de Çağdaş Şenyüz’ün kullandığı 06 ARN 29 plakalı araç, antrenman sonrası evine dönen bisikletçi Umut Gündüz’e çarpmış, kazada Gündüz hayatını kaybetmişti. Olayın ardından tutuklanan ve 1.53 promil alkollü olduğu belirlenen Şenyüz, dört ay sonra tahliye edilirken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Şenyüz hakkında ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan iki yıldan altı yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame düzenlenmişti. AA


BAKMADAN GEÇME!