Çankaya’ya iki yeni park

Güncelleme Tarihi:

Çankaya’ya iki yeni park
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 16:00

Çankaya Belediyesi, Çiğdem Mahallesi’nde ünlü şair Can Yücel’in adını taşıyan park ile Çankaya Park içinde yapımı tamamlanan Pony Parkı ayrı törenlerle hizmete açtı.

Haberin Devamı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliği yaptığı açılışlara CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmazkaya, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli katıldı. Parkların açılışı sabah saatlerinde Şemdinli’de düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan askerler ve hayatını kaybeden siviller için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Çiğdem Mahallesi’nde 2015 yılının mart ayında geniş bir katılımla düzenlenen referandumda halka bölgedeki atıl bir alanın nasıl kullanılmasını istediklerini soran belediye, referandum sonucu ve halkın talepleri doğrultusunda park ve sosyal donatı alanı olarak düzenlediği alanı, ünlü şair ve edebiyatçı Can Yücel’in adını vererek hizmete açtı.

Haberin Devamı

İSİMLERLE DONATIYORUZ

Açılışa siyasilerin yanı sıra parka konulan Can Yücel büstünün heykeltıraşı, Ahmed Arif’in dünyaca ünlü oğlu Filinta Önal da katıldı. Açılışa Çiğdem Mahallesi halkı da büyük ilgi gösterdi. Belediye olarak hizmete açtıkları park, sosyal tesis ve kültür merkezlerine ülkeye her alanda katkı yapmış, emek vermiş değerli insanların ve şehitlerimizin isimlerini verdiklerini kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Bize unutturulmak istenen değerlerimizi yaşatmak için, onlara minnet borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek için Çankaya’nın dört bir yanını bu güzel insanların isimleriyle donatıyoruz” dedi. Sağlık sorunları nedeniyle açılışa katılamadığını belirten Can Yücel’in Datça’da yaşayan eşi Güler Yücel de gönderdiği mesajda “Can adına bir park açtığınızı gözlerim yaşararak öğrendim. Düşünen, tasarlayan, hayata geçiren herkese sonsuz sevgiler” ifadelerini kullandı.

PONY PARK’A BÜYÜK İLGİ

Çankaya Belediyesi, çocuklara sorumluluk, özgüven, dayanışma duyguları ve hayvan sevgisi aşılamak üzere Çankaya Park içinde inşa edilen Pony Park’ı da hizmete açtı. Pony Park’ta çocuklar, midillileri sevmek ve fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı. Tay ve midilli cinsi küçük atların bulunduğu parkta çocuklar hem keyifli vakit geçirecek hem de binicilik sporunu tanıyacak. Başkan Taşdelen, Çankaya Belediyesi olarak insanların dinlendiği ve güzel vakit geçirdiği şehir parklarının yanı sıra tema parklar da inşa ettiklerini belirterek, “Türkiye’nin ilk model uçak parkı olan Vecihi Hürkuş Parkı’nı geçtiğimiz aylarda hizmete açtık. Şu an Ahlatlıbel Atatürk Parkı’mızda bir model araba parkı inşa ediyoruz. Pony Parkımızla da tema parklarımıza bir yenisini ekledik” dedi. Parkı konukları ve vatandaşlarla birlikte gezen Başkan Taşdelen, henüz isim verilmemiş olan iki midilliye Nehir ve Beste isimlerini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!