Çankaya evlerined keyifli yıl sonu sergisi

Güncelleme Tarihi:

Çankaya evlerined keyifli yıl sonu sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 11:56

Çankaya evlerined keyifli yıl sonu sergisi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ÇANKAYA Belediyesi'ne bağlı 'Çankaya Evleri'nde yılsonu sergileri birer birer görücüye çıkıyor. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Nasıl duruş, felsefe ve düşünce olarak Mustafa Kemal Atatürk'e layık olmamız gerekiyorsa, belediyecilikte hizmet ve proje olarak da O'na layık olmamız gerekiyor. Biz de, yeni projelerimiz ve hizmetlerimizle layık olmak için çok çalışıyoruz" dedi.
Çankaya Belediyesi'nin büyük projelerinden Çankaya Evlerinde yılsonu etkinlikleri devam ediyor. Yabancı dilden ahşap boyamaya, nakıştan bilgisayara kadar birçok alanda yıl boyunca eğitim alan Çankayalıların emekleri yılsonu sergileri ile vatandaşlarla buluşuyor. Çiğdem, Yüzüncüyıl ve Cebeci Çankaya Evlerinde düzenlenen yılsonu sergi ve etkinliklerine Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya ile Çankaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Namık Kemal Yıldız da katıldı.
ÇİĞDEM-YÜZÜNCÜYIL BÖLGESİNE YENİ ÇANKAYA EVİ GELİYOR
Çiğdem ve Yüzüncüyıl Çankaya Evleri'nin yılsonu etkinliğinde vatandaşlara seslenen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Halk Eğitim Merkezi ile güzel bir işbirliği yürüttüklerini ve çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. Kısa süre sonra bölgeye yapılacak 2 bin metrekarelik ikinci Çankaya Evi'nin müjdesini de veren Taşdelen, Çansera'da yapılan Pony Park ve çocuk oyun alanı, pazar yerleri, yüzme havuzları, kültür merkezleri, kreşler, öğrenci yurdu ve yeni parklara ilişkin projeleri anlattı; Çankayalıların bir yıl içinde büyük hizmetlerle buluşacağını belirtti. Törene katılan Çankaya Halk Eğitim Merkezi Müdürü Namık Kemal Yıldız ise "Yeni beceriler kazandığınızı görmek bizleri çok mutlu ediyor. Açılan kurslar konusunda Belediye Başkanımızın büyük desteğini görüyoruz. Bundan sonra da işbirliğimiz sürecek" sözleriyle Taşdelen'e teşekkür etti.
TAŞDELEN'E MEKTUP VAR
Çiğdem ve Yüzüncüyıl Çankaya Evlerinde resim, yağlı boya, takı tasarım, dijital fotoğrafçılık ve örgü bölümünde eğitim alan vatandaşların el emeği göz nuru eserlerini inceleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kursiyerlerin modern dans ve halk oyunu gösterilerini de izledi. Günün en büyük sürprizlerinden birisi de okuma-yazma kurslarında eğitim alan iki Çankayalının Başkan Taşdelen'e yazdıkları mektuplar oldu. Safiye Karataş'ın mektubunu kendisi olmadığı için öğretmeni okurken, Dönmüş Ekinci ise okuduğu mektubuyla büyük alkış aldı. Ekinci, eşini kaybetmesi nedeniyle sıkıntılı dönemler yaşadığını ve Çankaya Evi sayesinde bu sıkıntılarından kurtulduğunu belirtti.
CEBECİ ÇANKAYA EVİ'NDE DE BÜYÜK COŞKU VARDI
Başkan Taşdelen'in ikinci durağı Cebeci Çankaya Evi'nde düzenlenen yılsonu etkinliği oldu. Boş vakitlerini kaliteli uğraşlarla değerlendirmek ve kendilerini geliştirmek isteyen Cebeci sakinlerinin ikinci adresi Cebeci Çankaya Evi'nde, 7'den 70'e her yaştan Çankayalının ürettiği müzikten el sanatlarına, resimden fotoğrafçılığa kadar pek çok alanda yüzlerce eser görücüye çıktı. Okuma yazma kurslarından mezun olan yaşı ileri ruhu genç teyzelerin okuduğu şiirlerle başlayan etkinlikte, sahneye çıkan çocuk saz ve gitar grubu ile modern dansçılar seyircilere heyecanlı anlar yaşattı. İşaret dili eğitimi alan bir grup genç ve öğretmenlerinin işaret diliyle seslendirdikleri 10. Yıl Marşı ise Cebeci'yi alkıştan inletti.
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Alper Taşdelen, seçimlerden önce Cebeci'ye yatırım ve hizmet sözü verdiklerini hatırlatarak “Cebeci Çankaya Evi'nin açılışını yapalı sadece 8 ay oldu. Ama geldiğimiz noktada gördüklerim beni çok mutlu ediyor, gurur duyuyorumö dedi. Çankaya Mustafa Kemal'in ve Cumhuriyetin ilçesidirö diyen Taşdelen; “Nasıl duruş, felsefe ve düşünce olarak Mustafa Kemal Atatürk'e layık olmamız gerekiyorsa, belediyecilikte hizmet ve proje olarak da O'na layık olmamız gerekiyor. Biz de, yeni projelerimiz ve hizmetlerimizle layık olmak için çok çalışıyoruz" diye konuştu.
Gösterilerin ardından tüm sergileri tek tek gezen Taşdelen, eserleri bulunan kursiyerlerle çalışmaları hakkında sohbet ederek bol bol fotoğraf da çektirdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!