Can dostlara bin kulübe

Güncelleme Tarihi:

Can dostlara bin kulübe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2021 23:59

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent’te yaşayan sokak hayvanları için gönüllü hayvanseverlerle iş birliği yapmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Gölbaşı Geçici Hayvan Bakımevi’ndeki can dostların yaşam şartlarını iyileştirmek ve olumsuz hava koşullarından korumak için bin adet kulübe satın aldı. Kulübelerin montaj işlemlerine de başlandı. Sokak hayvanlarının yıllardır eskimiş ve su geçiren kulübelerde yaşadığını belirten hayvansever Tenay Yücel, yeni kulübe montaj işlemlerine destek vererek, “1998 yılından bugüne kadar buradaki canlar için gönüllü olarak çalışıyorum. Senelerdir beklediğimiz kulübeler geldi. Başlarını sokabilecekleri bir yuvaları oldu” dedi.

Can dostlara bin kulübe


İLK DURAK ÇUKURAMBAR’A

Öte yandan ABB, taksici esnafından gelen talep üzerine tasarlanan ilk taksi durağını Çukurambar’da uyguladı. Yeni taksi durakları, kapalı ve açık kullanım alanları, ibadethane, depo, tuvalet ve mutfak bölümleriyle taksici esnafının hayatını kolaylaştıracak şekilde dizayn edildi. Semte, konuma ve taksi yoğunluğuna göre ve gelen talepler doğrultusunda değişiklik gösteren taksi durakları; 60, 45 ve 30 metrekarelik 3 tip olarak tasarlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!