Cam köpek İrma yaşama tutunuyor

Güncelleme Tarihi:

Cam köpek İrma yaşama tutunuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2009 00:00

Cam köpek İrma yaşama tutunuyor. Genellikle insanlarda görülen Cam Kemik Hastalığı’na yakalanan Russian Toy Terrier cinsi köpek İrma diğer köpekler gibi koşamıyor, oynayamıyor.

Ani bir hareketle yada hafif bir sıçramayla bile kemikleri kırılan minik İrma tedavi için İstanbul’dan Ankara’ya geldi. Ankara Veteriner Tıp Merkezi’nde tedavi olan minik köpek sevimliliği ile de sempati kazandı.

İrma’nın Hipofiz bezindeki nodüllere bağlı olarak büyüme geriliği ile paratiroid bezlerinin yeterli çalışmadığı için kemiklerinin çok zayıf olduğunu ifade eden Veteriner Hekim Op. Dr. Ateş Barut, iki ayda dört ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi. İrma’nın beş cm bile zıplasa kemiklerinin kırılacağını belirten Barut, tedavi için ameliyatın yanı sıra kemiklerinin kuvvetlendirilmesi amacıyla çeşitli ilaç takviyeleri de yaptıklarını aktardı. İrma’nın düzelme şansının net olmadığını kaydeden Barut, minik köpeğin bu problemi hayat boyu çekebileceğini de söyledi. Cam kemik hastalığına hayvanlarda az rastlanıldığını belirten Barut, İrma’nın hastalığının insan etkenli olduğuna vurgu yaptı. Barut, "İrma’nın hastalığının genetik olduğunu düşünüyorum. Bu tip ırkların güzel özelliklerini korumak için kapalı yetiştiricilik sistemi yapılıyor. Böyle sistemler bu tür hastalıkların ortaya çıkmasına sebep oluyor ve sonraki nesillere aktarımını artırıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!