Çalışanı fazla ulaşımı darda

Güncelleme Tarihi:

Çalışanı fazla ulaşımı darda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2023 14:50

* Sincan’ın Fevzi Çakmak Mahallesi muhtarı Ali Üstündağ, Yenikent Sanayi Sitesi ve birçok iş yerinin bulunduğu mahallelerinde en çok ‘ulaşım’ konusunda sıkıntılar yaşandığını söylüyor. * Muhtar Üstündağ, “Sabahları ve akşam iş çıkışı saatlerinde, otobüs sırasından geçilmiyor. Mahalleli, 503 ve 504 hatlı otobüslerin araç sayısının arttırılmasını veya sefer sayısının sıklaştırılmasını talep ediyor” diyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın ‘Mahalle’nin Nabzı’ sohbetlerine konuk olan Sincan’ın Fevzi Çakmak Mahallesi muhtarı Ali Üstündağ, vatandaşların en çok şikâyetçi olduğu sorunları şöyle anlattı:

Çalışanı fazla ulaşımı darda

1) ÖNCELİK ULAŞIM

“Fevzi Çakmak, oldukça eski bir mahalle. Zamanla gelişti, nüfusu da gün geçtikçe artıyor. Şu anda yaklaşık 13 bin 800 seçmenimiz, 25 bine yakın da nüfusumuz var. Mahallemizde Yenikent Sanayi Sitesi ve çok sayıda iş yeri bulunduğu için çalışan kesim oldukça fazla. Bu yüzden özellikle ulaşımda birtakım sıkıntılar yaşanmakta. Sabahları ve akşam iş çıkışı saatlerinde otobüs sırasından geçilmiyor. Mahalleli, 503 ve 504 hatlı otobüslerin araç sayısının arttırılmasını veya sefer sayısının sıklaştırılmasını talep ediyor. Talebimizi EGO Genel Müdürlüğü’ne de ilettik. İvedilikle bu sıkıntımıza çare olacak bir gelişme bekliyoruz. Öte yandan, dolmuşlarda otobüslerin güzergâhını takip ediyor. Şöyle bir önerimiz var: Dolmuşlar, otobüslerin güzergâhı yerine mahallemizin farklı cadde ve sokaklarından dolanarak yolcuları alabilir.

Haberin Devamı

BAZEN BİR SAATİ BİLE BULABİLİYOR

Çalışanı fazla ulaşımı darda

Çalışanı fazla ulaşımı darda

Ulaşıma dair sıkıntılarını dile getiren mahalleli Selahattin Aslım, “Özellikle 504 hatlı otobüs oldukça geç geliyor. Bazen 45 dakika, bazen 1 saati bile bulabiliyor. Aynı durum 503 hatlı otobüs için de geçerli, üstelik her ikisi de oldukça kalabalık oluyor” diyor.
Bir diğer mahalle sakini Zehra Özhan ise, “Bazen uzunca bir süre beklemek durumunda kalıyoruz. Çoğu zaman da ayakta gitmek durumunda kalıyoruz. Otobüs araç sayısı veya sefer sayısı artırılabilir” çağrısında bulunuyor.

2) YOLLAR TAŞ-TOPRAK

Haberin Devamı

Çalışanı fazla ulaşımı darda

Mahallemiz sınırları içerisinde Yenikent Ortapınar TOKİ 1. ve 2. Etap konutları bulunuyor. Burası yaklaşık 746 konutluk bir yerleşim alanı. Sitenin dışında yani çevresinde bulunan 2. Cadde ve 71. Cadde’nin yolu asfalt bekliyor. Toz, toprak ve taşlı bir yol. Hem sürücüler geçerken hem de yayalar yürürken zor anlar yaşıyor. Yaklaşık 746 konutun bulunduğu bir sitenin bulunduğu yolların taş toprak dolu olmasını istemiyoruz. Acilen asfalt serim çalışmaları başlamalı.


3) KALDIRIM BEKLİYOR

Çalışanı fazla ulaşımı darda

Öte yandan hâlâ kaldırımı olmayan yollarımız da mevcut. Mahallemizde eski oturum yerlerinde bir sıkıntı bulunmuyor fakat yeni yerleşime açılan bazı yerlerde kaldırım bulunmuyor. Örneğin, Oğuzhan Caddesi ve 7.Cadde’de kaldırım bulunmuyor. İnsanlar, mecburen yolun kenarından veya ortasından yürümek durumunda kalıyor. Bu da oldukça tehlikeli.

Haberin Devamı

4) LEVHA PROBLEMİ VAR

Çalışanı fazla ulaşımı darda

Çoğu yerde sokak ve cadde adlarını belirten levhalarımız bulunmuyor. Yani eski oturumlarda levha bulunmakta fakat yeni oturum yerleri hâlâ levha bekliyor. Dolayısıyla hem mahallemize gelenler adresi bulmakta güçlük çekiyor hem de postacılar adres ararken sıkıntı yaşıyor. Konuyla ilgili olarak da dilekçelerimizi sunduk fakat çözüme kavuşmasını bekliyoruz.

5) BAŞIBOŞ HAYVANLAR

Çoğu mahallede yaşandığı gibi bizim mahallemizde de sayısı kontrolsüzce artan başıboş sokak köpekleri bulunuyor. Mahalleli olarak sokak hayvanlarıyla birlikte yaşamayı seviyoruz fakat sayısı her geçen gün artan başıboş sokak hayvanları mahalleliyi tedirgin ediyor. Köpek saldırısına uğrayan mahalle sakinlerimiz de var. Belediye, bu anlamda kısırlaştırma seferberliği başlatabilir ya da yeni barınaklar yapılarak sayısı artan sokak hayvanlarına yeni yaşam alanları açılır.

Haberin Devamı


6) BİR PAZAR YERİ YOK

Mahallemize bir pazar yeri kurulmasını talep ediyoruz buna yönelik boş alanlarımız da mevcut. Mustafa Kemal Mahallesi’nde ve Menderes Mahallesi’nde Kapalı Pazar Yeri var fakat bizim mahallemizde yok. Mahalleli alışveriş yapmak için diğer mahallelerin pazarlarına gitmek durumunda kalıyor. Ayrıca mahallemizde vatandaşların kültürel-sosyal aktivitelerini giderebileceği, sosyalleşebileceği alanlara ihtiyacımız var. Sınırlarımız içerisinde aile yaşam merkezi bulunmuyor. İnsanların çeşitli aktiviteler yapabileceği bir alan oluşturulursa oldukça mutlu oluruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!