Çağlayan: EXPO Ankara’ya yakışır

Güncelleme Tarihi:

Çağlayan: EXPO Ankara’ya yakışır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2010 00:00

Uluslararası niteliğiyle olimpiyatlardan bile daha büyük bir organizasyon olarak gösterilen EXPO için Bakan Çağlayan’dan Ankaraya destek geldi. Çağlayan, Ankara’nın gerek bürokrasi, gerekse iş dünyası ve altyapı gibi konularda şansının yüksek olduğunu söyledi

DIŞ Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, dünya fuarı olarak bilinen EXPO’nun 2020 yılında Ankara’ya kazandırılmasıyla ilgili ilk kez Hürriyet Ankara’ya konuştu. Başkent’in EXPO’yu alabilmesi için önünde hiçbir engel bulunmadığını söyleyen Bakan Çağlayan, “Ankara bir dünya başkenti, EXPO Ankara’ya yakışır” dedi.

Referandumu bekliyor

Hafta başında Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ile bir araya gelen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 2020 yılında EXPO’nun Ankara’ya getirilmesiyle ilgili görüşmede bulunduklarını söyledi.
12 yıl ASO başkanlığı görevinin ardından bakanlık koltuğuna oturan Zafer Çağlayan konunun önemini bildiklerini ve EXPO için büyük uğraş veren Nurettin Özdebir’e destek olacaklarını ifade etti. Ankara’nın EXPO’yu istediğini ve bu konunun gündemlerinde olduğunu anlatan Bakan Çağlayan, referandum sürecinin tamamlanmasının ardından EXPO ile ilgili çalışmalara hız kazandıracaklarını kaydetti.

Ankara İzmir’den önde

Ankara Hürriyet muhabirinin 2015 EXPO için İzmir’in büyük bir çaba harcamasına rağmen fuarı Milano’ya kaptırması karşısında Ankara’nın şansının ne olduğuyla ilgili sorusuna yanıt veren Çağlayan şunları söyledi:
“Ankara gerek bürokrasi, gerekse iş dünyası ve altyapı gibi konularda İzmir’in çok önünde. Başta sanayiciler ve sivil toplum örgütleri bu önemli konuyu benimsemeli ve EXPO’ya sahip çıkmalı.”

Projenin Başkent’e kazandırılması için çaba harcayan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşme talebinde bulunan Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ASO Başkanı Nurettin Özdebir’in referandum sürecinin tamamlanmasının ardından randevu almaları bekleniyor.

Asırlık dünya fuarı

ULUSLARARASI niteliğiyle olimpiyatlardan bile daha büyük bir organizasyon olarak gösterilen EXPO, önemli bir marka olarak da düzenlendiği kent için turistik referans özelliği taşıyor. ilki 1851’de, sanayi devriminin ilk yıllarında İngiltere’de düzenlendi. 156 yıl boyunca 63 kez gerçekleşen EXPO fuarları 500 milyonun üzerinde ziyaretçi çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!