Cadde cepheli parklarda yetki Büyükşehir’e geçti

Güncelleme Tarihi:

Cadde cepheli parklarda yetki Büyükşehir’e geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2017 15:00

Büyükşehir Belediyesi, caddelere cepheli park, yeşil alan, meydan ve otopark gibi alanlardaki her türlü tasarrufu meclis kararıyla kendisine aldı. Sokaklara cepheli olanları ilçe belediyelerine veren Büyükşehir, karara gerekçe olarak yetki paylaşımındaki tıkanıklıkları gösterdi.

Haberin Devamı

Meclis Birinci Başkan Vekili Ali İhsan Ölmez’in başkanlığında önceki gün toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi, kent geneliyle alakalı bir dizi karar aldı. Gündemde yer alan Düzenleme ortaklık payına (DOP) ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu’nu görüşen Meclis üyeleri, meydan, bulvar, cadde, ana yol ve meydanlara cepheli düzenleme ortaklık payından (DOP) oluşan yeşil alan, park, meydan ve otopark gibi alanlardaki her türlü tasarruf yetkisinin Büyükşehir Belediyesi’ne, sokaklara cepheli olanların ise ilçe belediyelerine verilmesini kararlaştırdı.

DAVALAR DEVAM EDİYOR

Konuya ilişkin, daha önce alınan benzer karara Çankaya, Altındağ ve Etimesgut Belediyesi’nin dava açtığı belirtilerek yargı sürecinin devam ettiği kaydedildi. Kararda, 12 metre ve üzeri yollarda her türlü asfalt, kaldırım, onarım ve bakım işleri ile ilgili Çankaya ve Yenimahalle Belediyesi’nin kendilerine yetki yazıları gönderdiğine dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, yetki paylaşımındaki kargaşanın sonlanması için caddelerdeki tüm kamusal alanların kendi kontrollerinde olması gerektiğini savundu.

Haberin Devamı

OY ÇOKLUĞUYLA GEÇTİ

Yeni kararla yetki paylaşımındaki tıkanıklıkların giderileceğinin ifade edildiği rapor CHP ve MHP’nin ‘ret’ AK Parti’nin ‘evet’ oyu kullanmasının ardından oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre genişliği 12 metre ve üzerinde olan tüm ana yol ve caddelerdeki park, yeşil alan, meydan ve otoparklardaki yetki Büyükşehir’e geçti. Kararla Büyükşehir bu alanlara reklam tabelası dikilmesi ve büfe açılması gibi birçok hizmeti kendi yetkisiyle yapabilecek. Alınan meclis kararına ilçe belediyelerinin dava açıp açmayacağı ise merak konusu oldu.

Cadde cepheli parklarda yetki Büyükşehir’e geçti

EREN BÜLBÜL’ÜN İSMİ MERKEZE VERİLDİ

Öte yandan Trabzon’da geçtiğimiz günlerde şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün adının Pursaklar’daki Aile Yaşam Merkezi’ne verilmesini kararlaştıran Büyükşehir Meclisi. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın da Başkent’te uygun bir yere heykelinin dikilmesi yönünde karar aldı.

Haberin Devamı

Cadde cepheli parklarda yetki Büyükşehir’e geçti


Meclis’te alınan karara göre örneğin Çankaya Belediyesi’ne bağlı olan Lozan Parkı’nın Kahire Caddesi’ne bakan cephesindeki her türlü tasarruf Büyükşehir’de olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!