Büyükşehir'e sitem mesajı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehire sitem mesajı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 00:00

Büyükşehir Belediyesi ağustos ayı olağan toplantısı olaylı başladı. Dikmen Vadisi’nde yürütülen kentsel dönüşüm projesinde mağdur olduklarını savunan gecekondu sahipleri Büyükşehir Belediye Binası’nın önünde protesto gösterisi yaptı.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ağustos ayı olağan toplantısı olaylı başladı. Dikmen Vadisi’nde yürütülen kentsel dönüşüm projesinde mağdur olduklarını dile getiren gecekondu sahipleri Büyükşehir Belediye Binası’nın önünde protesto gösterisi yaptı.

Dikmen Vadisi 4-5.etap kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2 bin ailenin mağdur olduğunu ve projenin bazı kişilere rant sağlamak için yapıldığını söyleyen kızgın kalabalık Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek binaya gelene kadar belediye önünden ayrılmadı. Bina girişinde Çevik Kuvvet güvenlik önlemi aldı.

Başkan Gökçek’in belediye binasına girişi esnasında etrafını çeviren kalabalığa yaptığı konuşmada iptal edilen Meclis kararı doğrultusunda Dikmen Kentsel dönüşüm Projesi kapsamındaki 4-5 etap projesine yeniden değerlendirme yapacaklarını söyledi. Gökçek, "Hiçbirinizi sokakta bırakmayacağız mağdur etme niyetimiz yok" dedi.

Protestonun ardından başlayan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündem temmuz ayı boyunca süren Akay Kavşağı’nın kapatılıp kapatılmayacağı tartışmalarıydı.

CHP Grup Sözcüsü Mehmet Yula’nın Akay Kavşağı’nın kapatılma kararıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin şehir genelinde yaptığı billboard uygulamasını eleştiren soru önergesi Akay tartışmasının fitilini ateşledi.

Çankaya somut adım atmıyor

Başkan Gökçek, CHP’lilerin, "Gökçek ne yaparsa yanlıştır" anlayışına sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yapılan bir işi, bir icraatı nasıl anlatacağız? Davayı açan sizsiniz. Davayı açarken düşünmeyin, daha sonra da vatandaştan inanılmaz bir tepki alın, bu tepkiyi alınca da ’Bunun altından nasıl kalkacağız?’ diye düşünün. Şunu iyi bilin burada önemli olan itilafı çıkartan merciidir. İtilafı çıkartan mercii, Çankaya Belediyesi’dir. Hala daha Çankaya Belediyesi sorunun çözülmesi yolunda tek bir adım atmış değildir."

Ortak akıl şart

CHP’li Yula ise polemik yaratmak için soru önergesi vermediğini belirterek Gökçek’e şu karşılığı verdi:

"Amacım kesinlikle polemik değil. Ortak akıl, ortak beceriyle konuların tartışıldığı bir yönetim düşüncesindeyiz. Soru önergemde de Ankaralı’nın merak ettiği bir konuyu dile getirdim. Bu billboardlar için kaç para harcandı bilmek Ankaralı’nın hakkı. Ankara’nın ciddi sorunları var ve tek arzumuz bu sorunların geriye kalan 4.5 yıllık hizmet süresinde ortak akılla çözülmesi."

Zırhlı birlikleri vebali omzumuzda

CHP’nin sorunlar karşısında somut öneriler sunmadığını söyleyen Gökçek, AOÇ planıyla ilgili de CHP’nin benzer bir tutum içerisinde olduğunu iddia etti. Gökçek sözlerini şöyle sürdürdü:

"AOÇ planıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken çalışmalarla ilgili üç ay önce MHP grubundan da bir teklif geldi. Biz de ’AOÇ planıyla ilgili yapılacak çalışmaların planını hemen geçirelim ve iade edelim’ diye söz verdik. CHP’li meclis üyeleri ise ’planı getiri’ dediler ve biz de kaç defadır onlara planı sunmamıza ve dört ay olmasına rağmen ’evet’ demediler. Adımlar somut ve halkın lehine atılmalı, geçenlerde yine Zırhlı Birlikler’de trafik kazası oldu, bunların vebali Meclis olarak bizim sırtımızda. Yapılacak olan sadece yol. Plan hazır, sadece oradaki yolları geçireceğiz. Tabi engel olunmazsa."

Gençlik Parkı bu kez açılacak mı

YAKLAŞIK
beş yıldır tadilat nedeniyle kapalı olan Gençlik Parkı’nın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda açılması kararlaştırıldı. Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ve AKP Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz tarafından verilen önergeyle Gençlik Parkı’nın 30 Ağustos açılması ve Büyükşehir Belediyesi’nin bir şölen yapması önergesi oybirliğince kabul edildi. Üç saat süren ve çeşitli kararların görüşüldüğü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara il sınırları içinde, Büyükşehir’e bağlı olmayan ilçe, belde ve köylere belediye bütçe imkanları nispetinde, belediye bütçesinin yüzde 0.5’ini geçmemek suretiyle asfalt, park, su, yol, araç ve diğer belediye encümenince uygun görülecek ayni yardımların yapılması da oy birliğiyle karar verildi.

Aydınlatma konusunda yönetmelik değişmeli

YENİMAHALLE
, Gayret Mahallesi Bankacılar Sokağın aydınlatmasının bulunmadığı, metrodan çıkan insanların sıkıntı duyduğuna ilişkin önergeyi de değerlendiren Gökçek şunları söyledi:

"Bu konuda yeni bir yönetmeliğe göre artık belediyelerin aydınlatma konusunda herhangi bir işlem yapma hakkı yok. Aslında son 10 yıldır Ankara’nın aydınlatmasını Büyükşehir Belediyesi yapıyordu ve çok da iyi oluyordu. Ancak son çıkan yönetmeliğe göre, artık hukuken sokak, cadde ve meydan aydınlatmalarını biz yapamıyoruz. Bu konuda yetkililerle görüşme yapıp, bu yeni yönetmeliğin değişmesi gerekiyor. Bu aydınlatma işlerinin özelleştirilmesinin ardından özel firmaların yatırım yapma şansları çok çok azaldı. Bu şehir aydınlatmaları konusunda Büyükşehir Belediyelerinin yetkili kılınması için medyadan da destek bekliyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!