Büyükşehir’den ÖTA’lara ceza

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den ÖTA’lara ceza
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 01:00

Büyükşehir Belediyesi, tecavüz olayının yaşandığı özel toplu taşıma aracının (ÖTA) ruhsatını iptal etti. Cinayetle gündeme gelen ÖTA’ya ise 30 gün park cezası uygulandı.

Haberin Devamı

Etimesgut’taki bir özel toplu taşıma aracında(ÖTA) 4 Ocak gecesi yaşanan tecavüz olayı ile cumartesi günü de Dışkapı’da ÖTA sürücüsünün yolcu alma meselesi yüzünden tartıştığı dolmuş şoförünü öldürmesiyle gündeme gelen araçlara, Büyükşehir Belediyesi ceza kesti. Tecavüz olayının yaşandığı aracın ruhsatının iptaline, cinayetle sonuçlanan olaya karışan ÖTA’ya ise işverenin kayıtsız personel çalıştırmasından dolayı 30 gün park cezası uygulanması kararı alındı. Büyükşehir Belediyesi EGO Ara Komisyonu’nun dün yaptığı toplantıda, Özel Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği’nin 23. maddesi ile 19. maddesine dayanılarak alınan kararlara ilişkin düzenlenen raporda, şu ifadelere yer verildi:
“06 BR 7736 plakalı araç hakkındaki 4 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen, kadın yolcuya cinsel istismar, saldırı ve alıkoymada bulunulmasından dolayı, Özel Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği’nin 23/1 ve 19/2 maddelerine istinaden; ayrıca olaya sebebiyet veren İ.T.’nin kayıtsız olarak çalıştırıldığı ve işlenen suç göz önüne alınarak, söz konusu toplu taşıma aracının ruhsat iptali için UKOME’ye sunulması kararı alınmıştır. 06 CFA 15 plakalı araç hakkındaki, 7 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen silahla adam öldürme suçunun işlenmesinden dolayı, söz konusu araçta çalışan ve olaya sebebiyet veren E.Ü.’nün, kayıtsız çalıştırılarak can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürmesinden dolayı cezai işlem, ayrıca 30 gün süreyle park cezası uygulanması kararı alınmıştır.” Söz konusu Komisyon Raporu’nun Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından bugün karara bağlanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

ANKARA HALKINDAN ÖZÜR DİLİYORUZ

Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, ÖTA’larda yaşanan tecavüz ve cinayet olaylarının ardından dün basın toplantısı düzenledi. Derneğe kayıtlı araç sahipleri ve şoförlerinin de yer aldığı toplantıda, “Ankara halkından özür diliyoruz. Esnaf olarak bu arkadaşın(tecavüz olayına karışan şoför) en ağır cezayı alması için Cumhuriyet Savcılığı’na başvuracağız” diyen Kara, özetle şunları kaydetti.

Haberin Devamı

SAVUNABİLECEĞİMİZ BİR OLAY DEĞİL

“Bu olay bizim için çok kötü ve üzüntülü bir olay. İki gündür, insan içine çıkamıyoruz. Bu ayıp, tüm esnafımızza yapılmıştır. Hanımefendi ve bu olayı gerçekleştiren kişinin cep telefonları incelenirse bu olay ortaya çıkar. Tüm esnaf arkadaşlarım adına hanımefendiden özür diliyoruz ve bu olay için çok üzgünüz. Bir hain çıktı diye bütün esnafımızın mağdur olmasını istemiyoruz. Bu şoför arkadaşın da her türlü cezayı alması için Cumhuriyet Başsavcılığı’nda esnaf arkadaşlarımızla beraber davacı olacağız. Denetimlerimizi arttıracağız, servis dışı olan araçlarımızın da Arvento kayıtlarından takibini sürdüreceğiz. Bu gün bir tane aklı dengesizin, adi insanın, hırsız insanın yapmasının sonucunu bütün esnafa mâl edemeyiz. Tüm Ankaralı halkımızında bu yapılan olay için özür diliyorum.
Dolmuşçu arkadaşımızın minübüsçü arkadaşla sürtüşmesi sonucunda bir adli vaka gerçekleşmiştir. İndi-bindi tartışmasından bir cinayet gerçekleştirilmiştir. Bu her şehirde ve her semtte olan bir şeydir. En kısa sürede bu olayın esnafımız adına emniyetçe ve adliyece ortaya çıkacağına inanıyoruz.” Doğahan GİRİTLİOĞLU

Haberin Devamı

ÖTA’LARIN DURAK DIŞI YOLCU ALMALARI YASAK

ÖTA sürücüsünün, dolmuş şoförünü silahla öldürülmesi olayına ilişkin Hürriyet Ankara’ya konuşan Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, UKOME kararına göre ÖTA’ların durak harici yolcu almasının yasak olduğunu belirtti. ÖTA’ların bu kararı ihlal ettiğini savunan Başkan Gani şunları söyledi:
“İlçelerden merkeze çalışan ÖTA’ların durak harici yolcu alması UKOME kararına göre yasak. UKOME kararına uymadıkları için şoförler arasında tartışmalar oluyordu. Cumartesi günü de aynı şekilde otobüste çalışan, durak harici yolcu aldığı için minibüsteki şoförü taşıdığı silahla yaraladı, biz 30 yıllık şoförü kaybettik. 3 tane de çocuğu var. ÖTA’ların UKOME kararına uygun çalışmalarını talep ediyoruz. Bununla ilgili EGO ve zabıta ile de görüştük. Denetimleri artırılmasını istiyoruz. Böyle vahim olay bir daha yaşanmasın. Buna bir an önce önlem alınmasını istiyoruz. Biz bu tür olayların artmasından endişeliyiz. Şoför esnafımızdan da büyük tepki var.” Murat YILMAZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!