Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 11:55

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Ankara’da ikinci el oto alım satımı yapan oto galerilerinin Esenboğa Yolu Akyurt Kavşağı’nda yeni oluşturulan 2. el oto satım sitesine 1 Mart’a kadar taşınması kararı alındı.
2. Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında Ocak ayı olağan toplantılarına devam eden Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ankara’da ikinci el oto galerilerinin şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili başkanlık yazısı görüşüldü. Yazıda, Ankara’da ikinci el oto alım satımı yapan iş yerlerinin yaygınlaştığı, apartmanların giriş katlarının oto galerileri tarafından kiralandığı, araçların da yol kenarlarında, kaldırımlarda ve yollarda sergilenmesi nedeniyle yayaların kaldırımlarda rahat yürümelerini, trafiğin de sağlıklı akışını engellediği belirtilerek, taşınmayla ilgili süreç hakkında şöyle denildi:
"2. el oto alım satımı yapan iş yerlerinin bu amaçla ayrılan bölgelerine taşınması için 1 Mart 2016 tarihine kadar süre verilmesine, süre sonunda taşınmayan iş yerlerinin ruhsatlı olup faaliyet gösterenlerin ruhsatlarının iptaline, taşınmaların sağlanmasını takiben, taşınmayan iş yerlerinin mühürlenerek faaliyetten men edilmesine.”
2. el oto alım satımı yapan iş yerlerinin taşınmasına ilişkin başkanlık yazısı görüşmelerin ardından oy birliğiyle kabul edildi.
Meclis’te belediye otobüsleri, metro ve Ankaray’da kullanılan kartların akıllı kart uygulaması kapsamında Sincan-Kayaş banliyö trenlerinde de kullanılabilmesi yönünde çalışmalar yapılması ve bu yönde araştırılma yapılması da oybirliğiyle kabul edildi.
BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM
Belediye Meclisi’nde ayrıca, Rusya ve Suriye tarafından insan hakları ihlallerine maruz kalan Suriye’deki Bayır Bucak Türkmenlerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin en kısa sürede ne gibi insani yardımlar yapabileceğinin araştırılması için çalışma yapılması da oybirliğiyle kabul edildi.
Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Komisyon raporu doğrultusunda engelli çocukların faydalanması amacıyla belediye bütçesi imkanları doğrultusunda engelli çocuk parkı yapılması konusunda gerekli çalışmaların yapılması da benimsendi. Meclis’te kentte yaşanmış ve ülke tarihinde iz bırakmış önemli olayların sergileneceği, yeni ve gelecek nesillerin tarihe olan ilgilerini artırmak amacıyla bütçe imkanları doğrultusunda bir insan hakları müzesi yapılması konusunda gerekli çalışmaların gerçekleştirilmesi de karar altına alındı.
Belediye Meclisi’nde ayrıca Şereflikoçhisar’daki su ve kanal yatırımlarının öncelikli ve aciliyeti olan hizmetlere göre sıralanması ve bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli yatırımları yapması için gerekli inceleme ve değerlendirmelerin yapılması, Kalecik’te sulu tarımı desteklemek için belediye bütçesi imkanları dahilinde sulama göleti yapılabilecek sahaların tespit edilmesi için gerekli çalışmaların yapılması da kararlaştırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!