Büyükşehir bayrama hazır

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir bayrama hazır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2006 00:00

Ankaralıların yeni yılla birleşen Kurban Bayramı’nı rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla Zabıta Müdürlüğü’nde tüm izinler kaldırıldı.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Başkentlilerin Kurban Bayramı ve yılbaşını rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla bir dizi önlem aldı. Bayram süresince belediye otobüsleri ücretsiz olurken, yılbaşı gecesi de sabaha kadar ana arterlerde belediye otobüsleri hizmet verecek.

DENETİMLERARTTI

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni yılla birleşen Kurban Bayramı tatili boyunca alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak. Ekipler, Ankara’ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için AŞTİ’de denetimlerini arttıracak. Ayrıca kentiçi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince denetlenecek.

Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, tüm izinlerin kaldırıldığını belirterek, Başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için daha önceki Bayramlarda olduğu gibi bu Bayram’da da işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin verilmeyeceğini söyledi.

Otobüsler bayram süresince ücretsiz

KURBAN Bayramı süresince EGO otobüsleri yine ücretsiz yolcu taşıyacak. Yılbaşı gecesinde ise Belediye otobüsleri ana arterlerde sabaha kadar hizmet verecek. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için Bayram’da nöbetçi personel uygulamasına gidilecek. İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ve Doğalgaz Arıza ekipleri 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak.

Mezarlıklara ücretsiz otobüs seferleri

EGO, Arife gününden başlayarak Kurban Bayramı süresince Karşıyaka ve Cebeci Asri Mezarlığı’na ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek. Karşıyaka Mezarlığı’nı ziyaret edecek vatandaşlar Arife günü saat 13.00’den itibaren metro hattında bulunan "Hastane Durağı"ndan saat 08.00 ile 16.45 arasında her yarım saatte bir Karşıyaka Mezarlığına taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığını ziyaret edecekler için de yine Arife günü saat 13.00’den itibaren Bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden ve Ulus Gençlik Parkı yanı ’Baruthane Durağı’ndan yarım saatte bir otobüs kaldırılacak.

Çankaya’da kampus gibi kesim alanı

ÇANKAYA Belediyesi’nin Mühye Köyü’ndeki kurban satış ve kesim alanı kampusü andırıyor. Çankaya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Ankara’nın en büyük ve en modern kurban satış ve kesim alanında son hazırlıkların tamamlandığı bildirildi. 70 dönüm arazi üzerine kurulan kurban satış ve kesim yerinin bin metrekarelik otoparkı, 200 çadırı aşan alanıyla Ankaralılara kurbanlıklarını kesip, parçalayacakları geniş bir mekan sağladığı belirtildi.

ŞİKAYET TELEFONLARI

Vatandaşlar Belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerinde aşağıdaki telefonlara başvurabilecekler:

Mavi Masa : 153, Doğalgaz Arıza: 187 Su ve Kanal Arıza:185 İtfaiye: 110

Alo Cenaze: 188

Alo Doğum: 188, Zabıta: 231 79 84 ve 229 66 91
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!