Büyükesat Vadisi mezarlık olabilir

Güncelleme Tarihi:

Büyükesat Vadisi mezarlık olabilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2016 16:24

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Büyükesat Vadisi’nde geçtiğimiz hafta meydana gelen çökme için, “Basit yol çökmesi değil” dedi.

Haberin Devamı

Candan uyardı: “Vadideki yapılaşma durdurulmaz, ruhsatlar iptal edilmezse Büyükesat Vadisi mezarlık olabilir.”  Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne kayıtlı Kırkkonaklar ve Birlik mahallelerinde yaşayan semt temsilcileri, çökmenin yaşandığı bölgenin muhtarları ve semt temsilcileriyle bir araya geldi. Yol çökmesinin yakınındaki 4 parselde inceleme yapan mimarların, bölgedeki çökme ve yapılaşmayı masaya yatırdığı toplantıda konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

SORUMLU BÜYÜKŞEHİR’DİR

Büyükesat Vadisi’nde yaşanan basit yol çökmesi değil, kayma devam ediyor. Büyükşehir depremi yaşanıyor. Vadideki yapılaşma durdurulmaz, ruhsatlar iptal edilmezse Büyükesat Vadisi mezarlık olabilir. Sorumlusu, vadiyi yapılaşmaya açan Ankara Büyükşehir Belediyesi’dir. Vadi yıllarca Ankara’nın hafriyatları ile dolduruldu, şimdi bu dolgu alanlarına, benzinlik, yol ve 40 katlı yapılar yapılmaya başladı. Vadi yamaçlarındaki yapıların fore kazık temellerinin, hepsinin kaydığını tespit ettik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!