Büyükberber: Kötüye gidiş durdu

Güncelleme Tarihi:

Büyükberber: Kötüye gidiş durdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

Gazi Üniversitesi Hastanesi’nin şu anda 163 milyon 500 bin TL gibi ciddi bir borcu olduğunu ifade eden Rektör Süleyman Büyükberber, tasarruf önlemi aldıklarını belirterek, “Hastanedeki kötüye gidiş durdu hem de üniversitenin katma bütçesine ciddi değerler sağladık” dedi.

Haberin Devamı

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Gazi Üniversitesi Hastanesi’nin şu anda 163 milyon 500 bin TL gibi ciddi bir borcu olduğunu belirterek, ekonomik yapıyı güçlendirme adına çalışma yaptıklarını söyledi.
Rektör Büyükberber, “Üniversitemizde tasarruf tedbirleri anlamında yaptığımız girişimler oldu. Bunların sonuçlarını da görmeye başladık. Hem hastanedeki kötüye gidiş durdu hem de üniversitenin katma bütçesine ciddi değerler sağladık” dedi. Öğrenci odaklı bir üniversite olmaya çalıştıklarını anlatan Büyükberber, şöyle devam etti:

Sanal üniversite

“Dijital Öğrenme Platformu ile pek çok dersi artık video yoluyla elektronik ortamda öğrencilere ulaştıracağız. Bu amaçla başlattığımız en büyük yeniliğimiz ‘Dijital Öğrenme Platformu’. Pek çok fakültemizde dijital öğrenme anlamında yeni gelişmeler yapacağız. Başlangıçta sanal üniversite adında bir yazılım sistemi oluşturacağız. Sanal üniversite sanal kampus adı altında pek çok dersi artık biz video yoluyla, elektronik ortamda çocuklara ulaştıracağız.”

Haberin Devamı

Gazi’nin rakibi Oxford

“Engelsiz Gazi Projesi”ni aktive ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Büyükberber, tüm kampüsü engelli öğrenciler için engelsiz hale getirmeye çalıştıklarını, Büyükşehir Belediyesi’nin de bu konuda ciddi destek verdiğini söyledi.
Öte yandan öğrenci konseyini Rektörlük binasına taşıdıklarını ifade eden Prof. Dr. Büyükberber, “Bundan sonra öğrenci konseyi temsilcileri bizimle aynı binada bulunacaklar. Böylelikle öğrencilerle teması çok daha sıkı hale getirmiş olduk. Bu da onların problemlerinin çözümü açısından çok daha iyi olacak. Yine öğrenci topluluklarını aktive ettik. 150’ye yakın öğrenci topluluğu var. Bunların sayısını daha da artırıyoruz ve bunların faaliyet alanlarını genişletiyoruz. Bir Oxford’taki gibi belki bin 500’e yakın öğrenci topluluğu kuracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!