Bütçe düştü yıldız kaydı

Güncelleme Tarihi:

Bütçe düştü yıldız kaydı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 01:30

40 milyon TL bütçeyle düzenlenen ilk iki yılında, dünyaca ünlü yıldızları Başkent’e getiren Ankara Alışveriş Festivali’nin, bu yılki bütçesi 4 milyon TL olarak açıklandı. Festival Komitesi, dar bütçeyle yıldız getirmenin planlarını yaparken, ATO Başkanı Salih Bezci, “Bu sene az parayla çok iş yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’te bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek olan Ankara Alışveriş Festivali’nin bütçesi belli oldu. 2012 ve 2013’te 40 milyon TL olan, geçen yıl ise 12.5 milyon TL’ye düşen festivalin bu yılki bütçesinin 4 milyon TL olduğu açıklandı. Ankara Hürriyet’e konuşan ATO Başkanı Salih Bezci, “Bu sene az parayla çok iş yapacağız” dedi. Bütçe sıkıntısının olmadığı festivalin ilk iki yılında, dünyaca ünlü yıldızları Ankara’ya getiren Ankara Alışveriş Festivali’nin, bu yıl nasıl bir yol izleyeceğiyle ilgili soruya Salih Bezci, şunları söyledi:

ÖDENEK YÜZDE 5’İ GEÇEMİYOR

“Kesin olmamakla birlikte festival, arefe günü veya Ramazan Bayramı’nın birinci günü başlayacak. Bu hafta içinde, Festival Düzenleme Komisyonu toplanacak ve kesin tarih ile festival yüzü netleşecek. TBMM’de kabul edilen ‘perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun tasarısı’na göre kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, düzenleyeceği festivaller için ayıracakları ödenek miktarı, bütçelerinin yüzde 5’ini geçemiyor.

BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ

Haberin Devamı

Biz de buna istinaden ATO olarak 4 milyon TL bütçe ayırdık. Sponsorluklarla rakam daha da yükselecek. Festival sistemi oturdu, geçen sene ki festivalde de az bütçeyle çok iş gördük. Ankara’nın alışveriş turizmine büyük katkı sağladık ve kentin reklamını yapmış olduk. Bu yıl var olan bütçemizle büyük işler başaracağız.”

3 YILDA NELER OLDU

2012

* Ankara Alışveriş Festivali’nin ilki olması nedeniyle beklenti de çalışmalar da üst düzeydi. Bütçesi 40 milyon TL olarak belirlenen festivalin tanıtım yüzü, Victoria’s Secret’ın ünlü modellerinden Doutzen Kroes oldu. Dünyaca ünlü manken, gonga vurarak, festivalin açılışını yaptı. Festival süresince alışveriş yapan ve çekilen kura sonucu 22 kişiye otomobil verildi.

2013

* Ankara Alışveriş Festivali’nin bütçesi yine ilk yılki gibi 40 milyon TL civarındaydı. Bu defa dünyaca ünlü model Emily Didonato Başkent’te gelerek festivalin yüzü oldu. Bu festival kapsamında da alışveriş yapan ve çekilen kurada 222 talihliye otomobil hediye edildi.

2014

* Ankara Alışveriş Festivali’nin geçen yılki bütçesi ise ATO ve Büyükşehir Belediyesi’nin 12.5’er milyon TL ayırarak, toplamdı 25 milyon TL olduğu açıklandı. Festival yüzü olarak da ünlü Rus model İrina Shayk’ın adı geçti. Ancak, Büyükşehir Belediyesi sürpriz bir kararla festivalden desteğini çekti. Bütçe yarıya inince, rus model davet edilemedi. Festival gonguna, şarkıca Demet Akalın gonga vurdu. Festivalde alışveriş yapan 13 talihli çekiliş sonrası 13 lüks araba kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!