Bulvardan sonra radyo önü eylemi

Güncelleme Tarihi:

Bulvardan sonra radyo önü eylemi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 17:27

Ankara Midibüs ve Halk Otobüsçüleri Esnaf Derneği üyeleri, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ı kendilerine hakaret ettikleri gerekçesiyle katılacağı radyo programı öncesinde protesto etti. Radyodaki yayına bağlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Güvenpark’ı yenilemek istediğini ve odalardan proje talep ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ankara Bulvarı’nın Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı kararı ile trafiğe kapatılması öncesinde yaptıkları eylemlerle dikkat çeken Midibüs ve Halk Otobüsçüleri Esnaf Derneği, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkan Tezcan Candan Karakuş’u protesto etti. Onlarca özel halk otobüsünün oluşturduğu konvoyla Radyo Trafik Ankara stüdyolarının önüne gelen otobüsçüler, ‘Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası elinizi ekmeğimizin üstünden çekin. Yeter artık’ yazılı pankart açarak ‘Tezcan pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım’ sloganları attı. Midibüs ve Halk Otobüsçüleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, yaptığı açıklamada, “Tezcan hanım bize ‘rantçı’ demiş. Biz hakkımızı arıyorsak bu işin rantla ne alakası var. Ankara Bulvarı kapatıldığı zamanda esnafın mazotu aracına yetmedi. Biz Melih Gökçek’in adamları değiliz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

GELDİ AMA ARAÇTAN İNMEDİ

Öte yandan programa katılmak üzere taksiyle Radyo Trafik’in önüne gelen Candan, ise içinde bulunduğu araçtan inmeyip yoluna devam etti. Oda yetkilileri, Candan’ın programının yoğunluğundan dolayı radyo yayınına telefonla bağlanacağını bildirdi.

MELİH GÖKÇEK’İN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ’

Önceki gün 14 saat kapalı kaldıktan sonra trafik akışının yeniden serbest bırakıldığı Ankara Bulvarı için sembolik açılış töreni düzenleyip, ana arterde konvoy yapan otobüsçüler adına konuşan dernek başkanı Kurtuluş Kara, “Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek’e teşekkür ediyoruz. Esnaf olarak sonuna kadar arkasındayız. Herkese hayırlı uğurlu olsun” ifadesini kullanmıştı.

GÜVENPARK TEKLİFİ

Bulvardan sonra radyo önü eylemi

Candan’ın telefonla yayına bağlanmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yayına bağlanarak Candan’la konuşmak istedi. Candan, Gökçek’le konuşmak istemediğini belirtti. Candan’ın yayınının ardından bağlanan Gökçek ise Güvenpark’ı yenilemek istediğini belirterek odalara şu teklifi yaptı:

Haberin Devamı

YER ALTI OTOPARKI VE TUVALET

“Mimarlar, Şehir Plancıları, Çevre Mühendisleri, Peyzaj Mimarları odalarına toplu bir teklifim var, birlikte yapsınlar. Güvenpark’ı yenilemek istiyorum. Dolmuşları yerin altına alıp, üstü park olacak ayrıca tuvalet inşa etmek istiyorum. Orada çok büyük bir ihtiyaç var. Bana Mimarlar oraya bir tuvalet yapsınlar, yer altı otoparkı yapsınlar. Çizsinler örnek olarak kendilerinin verdiği projeyi yapayım. Açık çağrıda bulunuyorum. Kendilerini de bir noktada imtihan etmiş olacağız. Bir yer altı otoparkı, güzel bir tuvalet yapabiliyorlar mı bunu görmüş olacağız. Güvenpark’ı da bu suretle güzelleştirmiş olacağız. Karşı çıkmak önemli değil önemli olan çözüm bulmak. Elbirliğiyle proje getirsinler, Ankara’ya örnek olsun.”
Şehir Plancıları Odası Emre Sevim de “Biz Ankara’nın daha yaşanılabilir daha huzurlu bir kent olması için çalışıyoruz. Burada herhangi bir ön yargımız yoktur. Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘Gelin projeyi birlikte konuşalım’ dediğinde görüşlerimizi her zaman iletmeye hazırız.”

Haberin Devamı

Eylem devam ederken Dernek Başkanı Kurtuluş Kara, Radyo Trafik Ankara’yı telefonla arayarak programa bağlanmak istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!