Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2010 21:25

Mısır Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:300 gr dana eti (küçük tavla zarı gibi doğranmış)1 adet soğan1 bardak mısır 1 fincan barbunya3 yemek kaşığı sıvıyağ1 yemek kaşığı tereyağı1 kaşık salça1 tatlı kaşığı kimyonKarabiberTuzYapılışı:İnce kıyım soğan ile et sıvı yağda sotelenir ve salça ilave edilir. Daha sonra 8 bardak su ilave edilerek etler pişene kadar kaynatılır. Haşlanmış olan mısır ve barbunya ilave edildikten sonra tereyağı, kimyon ,tuz, karabiber katılarak çorbamız servise hazır hale getirilir.Etli Tevek Köftesi Malatya Yöresi (4 kişilik)Malzemeler:400 gr kıyma500 gr asma yaprağı (tazesi yok ise salamura olabilir)2 su bardağı ince bulgur1 adet soğan1/4 bağ maydanoz2 kaşık terayağı 1 yemek kaşığ salça1 yemek kaşığı nar ekşisiTuz KarabiberYapılışı:İçini hazırlamak için; ince kıyım soğan, kıyma, bulgur, maydanoz, tuz, karabiber katılarak yoğrulur.Asma yaprakları haşlanır. Daha önceden hazırlanan iç asma yapraklarına sarılır ve tencereye dizilir. Başka bir kapta tereyağı salça kavrulur, içine 2 bardak su eklenir, nar ekşisi katılır; tuz ve karabiber ile tatlandırıldıktan sonra köftenin üzerine dökülür. 20-25 dakika kısık ateşte piştikten sonra yoğurt eşliğinde servise sunulur.Fıstıklı Güllaç Baklavası (4 kişilik)Malzemeler:6 adet güllaç yaprağı2 su bardağı süt4 yemek kaşığı tereyağı eritilmiş1 su bardağı fıstık 2 yumurta sarısıŞerbet için1 su bardağı şeker1 su bardağı su½ limon Yapılışı:Eritilmiş 2 kaşık tereyağı, süt, yumurta sarısı karıştırılır. Güllaçların hepsini bu karışıma batırılır. Daha sonra güllaçların yarısı fırın tepsisine dizilir, ortasına fıstık serpilir sonra geri kalan güllaçlarda üstüne dizilir ve bu şekilde 20 dk bekletilir. Baklava dilimi yaparak kesilir. Üzerine geriye kalan eritilmiş tereyağı gezdirilip 180 derecede fırına atılır. 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılarak önceden hazırlanan soğuk şerbet dökülerek yaklaşık 1 saat dinlenmeye bırakılır. Servise sunulur.Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!