Analı kızlı çorba Adana yöresi (4 kişilik)Malzemeler:500 gr ince bulgur250 gr kıyma2
yemek kaşığı un1 yumurta3 adet soğan2 yemek kaşığı salça½ bag maydanoz1 fincan haşlanmış nohut2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı kırmızıbiber½ limonTuzKarabiber
Hazırlanışı:Bulgur; yumurta, un, tuz ve su ile yoğrulur bir hamur elde edilir. İnce kıyım soğan yağda kavrulur içine kıymaMaydanoz, karabiber ve tuz atılarak kavrulur. Önceden yoğrulan hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparılarak içi el yardımıyla oyulur;oyulan hamurun içine kıymalı harç doldurulur ve hamur kapatılarak yuvarlanır.Daha sonra hazırlanan toplar suda haşlanır.Başka bir kapta salça ,nane ve biber tereyağında kavrulur;kavrulan karışımın içine haşlanmış nohutlar ilave edilir. Hazırlanan karışımın içine haşlanan köfteler atılır ve isteğe bağlı limon ile servis edilir.
Abanuş Antep yöresi (4 kişilik)Malzemeler:6 adet patlıcan4 adet sivribiber4 adet domates½ adet soğan3 diş sarımımsak4 yemek kaşığı sıvı yağ400 gr kuşbaşı(kuzu veya dana)TuzKarabiberKırmızı pul biber
Hazırlanışı:Patlıcan, domates, biber közlenir kabukları soyulur hepsi ince bir şekilde kıyılır içine ezilişmiş sarımsak, tuz, karabiber ilave edilerek karıştırılır ve tabağa alınır.Başka bir tavada sıvı yağ ile ince kıyım soğanlarla beraber kuş başı doğranmış et sotelenir içine pul biber ilave edilir.Servis tabağına konulan patlıcanlı karışımın üzerine etler ilave edilerek servis edilir...
Fış fış Malatya yöresi (4 kişilik)Malzemeler:2 adet yumurta3 yemek kaşığı yoğurt1 çay kaşığı karbonat8 yemek kaşığı un½ çay kaşığı tarçınSurubu1,5 bardak şeker1,5 bardak su½ limon
Hazırlanışı:Un, karbonat, tarçın ve yumurta karıştırılarak bir hamur elde edilir 10 dakika dinlendirildikten sonra kızgın yağa çay kaşığı yardımıyla dökülür renk alana kadar kızartıldıktan sonra önceden hazırlanmış şerbetin içine atılır. 20 dakika bekletildikten sonra servis edilir.
Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraMutfak Koordinatörü