Bu yolda kelle koltukta

Güncelleme Tarihi:

Bu yolda kelle koltukta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2015 01:44

Akköprü Kavşağı’nda demir bariyerleri olmayan yol, yayalar için Sırat Köprüsü’ne döndü. Yaya yolundan yürüyenler olası bir kazada aracın üzerilerine düşmesinden korkarken, daha büyük risk alıp ana yolu tercih edenler ise ölümlü burun buruna geliyor.

Haberin Devamı

Akköprü Kavşağı’nın Samsun Yolu bağlantısındaki köprünün bir bölümünde demir bariyerlerin olmaması, yayaları ölümle burun buruna getiriyor. Kent sakinleri, yaya yolunun köprüye göre daha aşağıda olmasından dolayı yoldan süratle geçen araçların, üzerilerine uçmasından korkuyor. Ayrıca çok sayıda yaya, zeminin toprakla kaplı olması ve aydınlatma lambalarının çalışmaması nedeniyle yaya yolunu kullanmıyor. Ana yoldaki bariyerlerin bağlantı noktasını kaldırım gibi kullanan yayalar, her defasında hayatlarını tehlikeye atıyor. Trafiğin yoğun olduğu kavşakta arabalar ile aralarında hiçbir bariyerin olmamasından şikayetçi yayalar, bariyerlerin yenilenmesini istiyor. Ahmet İnan adlı vatandaş, yaşanan tehlikeyi şöyle aktarıyor:
“Sürekli bu yolu kullanıyorum. Bu köprünün yakınında yürürken bir araç üstüme düşecek diye korkup, yukarıya bakarak gidiyorum. 3-4 metre üzerimizde yaşanacak bir kaza nedeniyle, arabanın altında kalabiliriz. Resmen kelle koltukta yürüyoruz. Bir facia yaşanmadan, belediye bir an önce bu köprünün bariyerlerini yenilemeli.”

Bu yolda kelle koltukta

Haberin Devamı

YAYALAR ARAÇLARLA BURUN BURUNA

Yaya yolunu, akşamları madde bağımlılarının mesken tuttuğunu iddia eden vatandaşlar, “Burayı akşamları, madde bağımlıları mesken tutuyor. Çamur ve toprak kaplı zeminde de yürümek güç olduğu için yola çıkıyoruz. Doğru düzgün bir yaya yolu yapılmasını istiyoruz” diyor.

ANKARA HÜRRİYET ADIM ADIM TAKİP ETTİ

Ankara Hürriyet, Akköprü Kavşağı’nın Samsun Yolu bağlantısındaki yolda yaşanan tehlikeyi adım adım fotoğrafladı:

50 METRE BARİYER YOK

* Bağlantı yolundaki bariyerlerin olmadığı alan yaklaşık 50 metre boyunca devam ediyor.

YAYA YOLUNU KULLANMIYORLAR


* Yolun 3-4 metre altında kalan yaya yolu yerine, bariyerlerin bağlantı noktalarını kaldırım olarak kullanan vatandaşlar hayatlarını tehlikeye atıyor.

LEVHA YOK TEHLİKE ÇOK

* Bazı vatandaşlar yaya yolunu kullanırken, bazıları ‘yaya yolu’ tabelasının olmamasından dolayı hayatlarını tehlikeye atarak ara yoldan yürüyor.

Haberin Devamı

TEHLİKELİ ATLAYIŞ

Öte yandan kavşağın İstanbul Caddesi bağlantısında da bazı vatandaşlar, yaya yolu olmadığı halde yola çıktığı için trafikte tehlikeye neden oluyor. Yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşlar, 50 metre gerideki köprünün üzerine çıkmak yerine, kendilerini trafiğin yoğun aktığı cadde yoluna atıyor. Bariyerlerin üzerinden zıplayarak yola inen yayaları, sürücüler kornalarıyla uyarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!