Bu tuzağa düşmeyin

Güncelleme Tarihi:

Bu tuzağa düşmeyin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2022 00:16

Tüketiciler dikkat! Yetkili servis diye aradığınız numara, sizi mağdur edebilir. 300 TL’lik bir parça ve işçilik işlemi için tüketiciden bin 300 TL alanlar var. İşte tuzak ve TÜDEF’in uyarıları...

Haberin Devamı

300 TL’LİK PARÇAYI BİN 300 TL’YE TAKIYORLAR

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili Sinan Vargı, konuyla ilgili şu uyarılarda bulundu: “Yetkili gibi görünen yetkisiz özel servislerden çok sayıda şikâyet alıyoruz. Yetkili servis olmadığı halde kendini yetkili servis olarak gösteren bazı özel servisler, fahiş fiyatlar talep ederek müşterileri mağdur ediyor. Yasal servisin eve gelip 300 TL’ye taktığı termostatı, buzdolabının beyni yanmış diyerek bin 300 TL’ye takan özel servisler var. Çok sayıda tüketici bu servislerden şikâyetçi oluyor.

Bu tuzağa düşmeyin


TÜKETİCİ FARK EDEMİYOR YETKİLİ SERVİS SANIYOR

Bu firmalar, tüketiciye yetkili servis olduklarını beyan ediyorlar, ancak fiş ve faturalarında özel servis adı yer alıyor. Tüketici hangisinin yetkili servis hangisinin özel servis olduğunu bilmiyor. Tüketicinin fahiş fiyat şikâyetini ilettiğimiz firmalar, bize ‘serbest piyasa var, isteyen istediği fiyatı alır, biz zorla mı aldık parayı’ diyerek kendilerini savunuyorlar.

Bu tuzağa düşmeyin


FİRMA ADINA DİKKAT EDİLMELİ, YETKİLİ SERVİS BULUNMALI

“Yetkisiz özel servisler, arama motorlarında en ön sıralarda çıkmak için özel çaba gösteriyor. Evde kullanılan buzdolabı, çamaşır, bulaşık makinesi, ocak, fırın, televizyon gibi birçok cihazın onarımı gerektiğinde tüketicilerimizin firmaların kendi internet sayfalarından, kendi bölgelerindeki yetkili tamir servisini bulmaları ve aldıkları fişin üzerinde firmanın adının bulunmasına dikkat etmeleri gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!