Bu sınavdan hep kalıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bu sınavdan hep kalıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2021 14:24

Kent genelinde bir yandan kazaları önlemek için çocuklara trafik eğitimleri verilirken, bir yandan da büyüklerin ‘tehlikeli alışkanlıkları’ devam ediyor. Başkentliler, birçok ölümlü kaza yaşanmasına rağmen, araç trafiğinin en yoğun olduğu kent merkezinde bile üst geçit kullanmak yerine akan trafiğin arasından karşıya geçmeyi tercih ediyor.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan Trafik Eğitim Merkezi’nde çocuklara küçük yaşta trafik kültürü aşılanıyor. Merkezde, trafiğin insan hayatındaki önemi ve trafik kuralları çocuklara anlatılırken, bir yandan da emniyet kemerinin hem yayaları hem de sürücüleri hayata bağlamasının önemi vurgulanıyor. Trafikte hız yapmanın olumsuz sonuçları hakkında bilinçlenen çocuklar, trafik işaretleri hakkında da bilgi sahibi oluyor. Çocuklar için tasarlanmış akülü araçları kullanma deneyimi yaşayan çocuklar, eğlenerek öğrenme fırsatı yakalıyor.

ACILAR EĞİTİMLE ÖNLENEBİLİR

Ülkemizde hemen hemen her hanede trafikten kaynaklı bir acı yaşandığının altını çizen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Bu acılar eğitim ile önlenebilir. Eğitimin de küçük yaşta verilmesi çok önemli. Benim en önem verdiğim konulardan birisi de trafik eğitim pistleridir. Bu merkezde çocuklarımız küçük yaştan itibaren eğitim alacak, trafik konusunda bilinçli olacak inşallah. Bu eğitim pisti çocuklarımız tarafından çok seviliyor. Çünkü çocuklar burada hem eğleniyor, hem öğreniyor” dedi.

TEHLİKELİ ALIŞKANLIK DEVAM EDİYOR

Kent genelinde bir yandan trafik konusunda bilinçlendirici eğitimler sürerken bir yanda da yayaların ‘tehlikeli alışkanlıkları’ devam ediyor. Hürriyet Ankara’da dün bir kez daha kentte dolaşarak yaya üst geçidi kullanmaya üşenen ve ‘bana bir şey olmaz’ düşüncesiyle ana yolda karşıya geçmeyen çalışan yayaların yarattığı tehlikeyi görüntüledi. Birçok ölümlü kaza yaşanmasına rağmen, araç trafiğinin en yoğun olduğu merkez noktalarda bile ‘üst geçit kullanmama’ alışkanlığının sürdüğü gözlendi. Bazı araç sürücülerinin de korna çalarak, tehlikeye davet çıkartan yayalara tepki göstermesi dikkat çekti. 

Bu sınavdan hep kalıyoruz

Altındağ Belediyesi’nin eğitimlerinde çocuklar için tasarlanan akülü araçlar kullanılıyor.

Haberin Devamı

Bu sınavdan hep kalıyoruz
Kazım Karabekir Caddesi’ndeki birçok esnaf ise yolun karşısındaki iş yerlerine geçmek için üst geçidi kullanmak yerine hızla akan trafiğin arasına karışmayı tercih ediyor.

Haberin Devamı

Bu sınavdan hep kalıyoruz

Yüksek Hızlı Tren Garı’nın (YHT) yanı başındaki üst geçide kadar yürümeye üşenen birçok yolcu, araçların arasında tehlikeli bir yolculuk yapmayı sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!