Bu onur Kaptan’ın

Güncelleme Tarihi:

Bu onur Kaptan’ın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2015 01:22

Türk kadın hentbolunun yetiştirdiği en büyük yıldızı Yeliz Özel, kariyerinin 6. şampiyonluğunu kazanırken, final serisinde attığı toplam 26 golle, kalitesini bir kez daha gösterdi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, Kadınlar Hentbol Süper Liginde şampiyonluğu 5 yıl aradan sonra yeniden Başkent’e getirirken, Yeliz Özel, finale damgasını vuran ve gemisini hedefe ulaştıran kaptan olarak ön plana çıktı. Milli takım ve kulüp takımlarındaki başarısının yanı sıra yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesi ile kadın hentbolunda ayrı bir yeri olan Yeliz, ‘Özel’ bir oyuncu olduğunu, 2014-2015 sezonundaki performansı ile de bir kez daha ortaya koydu.
2006-2010 yılları arasında 4 yıl, bir başka Başkent ekibi, Maliye Milli Piyango’da görev yapan Yeliz, takımı ile 4 şampiyonluk yaşadı. 2008-2009 sezonu final serisinde, Maliye Milli Piyango’nun, Üsküdar Belediye’yi 35-29 yendiği karşılaşmada, 18 gol atan Yeliz, toplam 38 golü ile en de değerli oyuncu seçilmişti.

Haberin Devamı

YENİDEN BAŞKENT’E DÖNDÜ

2010 yılında, kariyerinin 5. şampiyonluğunu Maliye Milli Piyango forması altında yaşadıktan sonra yeniden ülke dışında bir takıma transfer olan Yeliz, 2 yıllık aranın ardından bu kez bir başka Başkent takımı Yenimahalle Belediye’ye döndü. İlk yıl yeni kurulan kulübü ile lig finali oynamayı başaran Yeliz, ikinci yılında Yenimahalle Belediye ile bir kez daha zirveye çıktı.
Yeliz’in kaptanı olduğu takım, antrenör Serdar Eler’in yönetiminde 2014-2015 sezonunda tam anlamıyla fırtına gibi esti. Kadınlar hentbol liginde son 3 yılda zirveyi kimseye kaptırmayan Muratpaşa Belediye ile amansız bir kapışmaya giren Yenimahalle Belediye, 3 kupayı da kazanma başarısı gösterdi. Muratpaşa’yı; önce Süper Kupa, ardından Türkiye Kupası ve son olarak da ligde deviren ve şampiyonluk kupasını kazanan Yenimahalle Belediyesi’nde kaptan Yeliz Özel, final serisinin 4 maçında, attığı toplam 26 golle zaferin mimarlarından biri oldu.
Kariyerinin 6. şampiyonluğunu yaşadığını belirten Yeliz, “Zor bir sezonu, çok mutlu ve gururlu tamamladık. Çok iyi bir ekip olduğumuzu gösterdik. Başkan, yönetim, teknik ekip ve oyuncu kadrosu olarak birlik olduk ve sezon başı hedeflerimizin hepsini gerçekleştirdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!