Bu dönemde enfeksiyona dikkat

Güncelleme Tarihi:

Bu dönemde enfeksiyona dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2009 00:00

Türk Neonatoloji Derneği’nce Ankara’da düzenlenen toplantıda RSV enfeksiyonlarına dikkat çekildi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı’nın yanı sıra Hacettepe, Ege, Ankara ve Uludağ Üniversitelerinin Tıp Fakültelerinden uzmanların katıldığı toplantıda, Respiratuar Sinsisyal Virüs (RSV) enfeksiyonlarından korunma ve tedavi yöntemleri konusunda güncel bilgiler masaya yatırıldı.

Türk Neonatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Yurdakök, bebeklerde alt solunum yolları enfeksiyonlarının en sık görülen nedeni olan Respiratuar Sinsityal Virüsün (RSV) Ekim-Nisan ayları arasındaki dönemde ortaya çıkıp yayıldığını belirterek, bu virüse karşı kullanılmış mendillerin ortadan kaldırılması, kalabalık yerlerden uzak durulması, solunum yolları enfeksiyonu şüphesi veya ateşi olanların bebeğe temasının engellenmesi gibi önlemler alınabileceğini bildirdi.

Alınacak önlemler

Yurdakök, virüse karşı alınabilecek önlemlerle ilgili şunlara dikkati çekti: Bebeğe dokunmadan önce elleri yıkamak ve hijyene dikkat etmek. Bebeği sigara içilen ortamlardan uzak tutmak. Virüsün saatlerce hayatta kalabileceği kullanılmış mendilleri ortadan kaldırmak. Bebeği toplu taşıma araçları, eğlence merkezleri, kreş ve okul gibi kalabalık yerlere götürmemek. Solunum yolları enfeksiyonu şüphesi veya ateşi olan kişilerin/çocukların bebeğe temasını engellemek. Diğer küçük çocukları bebekten uzak tutmak. Bebeğin oyuncaklarını ve kullandığı malzemeleri sık sık yıkamak. Koruyucu aşı ile ilgili doktordan bilgi almak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!