Bu destan unutulmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu destan unutulmaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2021 19:43

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106’ncı yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kutlamaları kapsamında, önceki gün gündüz saatlerinde başlayan programlar akşam da devam etti. Destanın 106’ncı yıl dönümünde de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anıldı.

Haberin Devamı

100 YIL SONRA MEZARINDA ANILDI

Sakarya Meydan Muharebesi şehitlerinden Kalecikli Salih’in 100 yıl sonra Polatlı’da bulunan mezarı, çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açıldı.

Bu destan unutulmaz


SAHNEDE DESTAN CANLANDIRILDI

Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde düzenlenen anma programında, şehitler dualarla anıldı. Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Çanakkale Destanı’nı canlandırdı.

Bu destan unutulmaz


KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ

Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda ise Yenimahalle Belediyesi Kent Orkestrası tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi. Programda Kuran-ı Kerim Tilaveti’nin yanı sıra ilahiler de okundu.

Bu destan unutulmaz


BAYRAKLAR YENİLENDİ

Haberin Devamı

Pursaklar’da Şehitlik Anıtı’nda tören düzenlendi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, şehitler için Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Tören sonunda, şehitlerin baş uçlarında bulunan ay-yıldızlı bayrakları yeniledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!