BSO’dan Doğramacı anısına konser

Güncelleme Tarihi:

BSO’dan Doğramacı anısına konser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2011 00:00

Bilkent Senfoni Orkestrası, Bilkent Üniversitesi’nin kurucusu Prof.Dr. İhsan Doğramacı’nın anısına, doğum günü olan 3 Nisan’da bir konser verecek.

BSO ile Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın ortaklaşa gerçekleştireceği konseri BSO Sanat Direktörü Işın Metin yönetecek. Konserde Türk Eğitim Vakfı ve Bilkent Üniversitesi Ahmed Adnan Saygun Müzik Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin siparişi üzerine bestelenen “Saygun Emre” Operası’nın “Vasiyet” sahnesi ilk kez seslendirilecek.

Yiğit Aydın’ın bestelediği, librettosunu Şefik Kahramankaptan’ın yazdığı “Saygun Emre” Operası, Ahmed Adnan Saygun’un (1907-1991) hayatından bazı sahneleri ve bestecinin Yunus Emre ile olan içsel bağını ele alıyor. 1930’lardan başlayarak 1991 yılında Saygun’un ölüm yatağına uzanan operanın her bir sahnesinde, bestecinin hayatında belirleyici olaylar ve Mustafa Kemal Atatürk, Paul Hindemith gibi önemli kişiliklere yer veriliyor.

“Vasiyet” ise, Adnan Saygun, eşi Nilüfer Saygun ve Prof. İhsan Doğramacı arasında geçen bir sahne. “Vasiyet”te, Burada Adnan Saygun’un İhsan Doğramacı ile ilişkisi ve sanatsal-bilimsel yaratılarını miras bırakması konu ediliyor. “Saygun Emre” Operası’nın “Vasiyet” sahnesinin dünya prömiyerinde, soprano Pervin Çakar-Nilüfer Saygun (Irene Szalai), tenor Ünüşan Kuloğlu-Ahmed Adnan Saygun, bas Tuncay Kurtoğlu ? İhsan Doğramacı rollerini seslendirecek.
Konserin ikinci yarısında Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni ve Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestraları Gustav Mahler’in “Titan” başlıklı “Re majör 1. Senfoni”sini yorumlayacak. Konser, 3 Nisan Pazar günü Bilkent Konser Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!