Bozoğlu: Ortak akıl için randevu bekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bozoğlu: Ortak akıl için randevu bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2017 14:07

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın göreve geldiğinde ‘Herkesin aklına ihtiyacım var’ açıklamasının ardından, randevu talebinde bulunan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, henüz randevu verilmediğini belirterek, “Sayın Başkan’ın eminim büyük bir yoğunluğu vardır. Kısa sürede dönüş yapacaklarını umut ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına 6 Kasım’da oturan Mustafa Tuna’nın ‘ortak akıl’ vurgusu yaparak, “Benim herkesin aklına ihtiyacım var” açıklamasının ardından 20 Kasım tarihinde resmi yazıyla randevu talep ettiklerini belirten TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu henüz geri dönüş olmadığını söyledi. Randevu talebini ayrıca Tuna’nın Özel Kalem Müdürlüğü’nü arayarak da yaptıklarını kaydeden Bozoğlu şu bilgileri verdi:
“Hatta birkaç defa randevu talebinde bulunduk. Aradığımızda görüştüğümüz kişilerin ‘randevu verilecek fakat şu an yoğunluk var’ gibi cevapları oldu. Biz bunu kötüye yorumlamak istemiyoruz. Sayın Başkan’ın eminim büyük bir yoğunluğu vardır, şu anda belediye içindeki bürokraside de birtakım değişiklikler yapıldığını, yoğun tempoyla koşturduğunu görüyoruz. Kısa sürede dönüş yapacaklarını umut ediyoruz.

Haberin Devamı

GÖRÜŞLERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ

Yapacağımız görüşmede özellikle Ankara’nın çevre sorunlarına dair bir bilgilendirme yapmayı düşünüyoruz. Atık yönetimi, hava ve su kirliliği, içme suyu ile atıksu problemleri konusunda görüşlerimizi paylaşacağız. Özellikle su ve atıksu yönetimi konusunda ortak çalışma yapılabileceği, toplumsal bilinçlendirme yapılabileceğini de tartışmak istiyoruz. Kentlerde artık iklim değişikliği konusunda strateji planları oluşturuluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bu konuda oldukça geri kaldı, bu konuda da iklim değişikliği konusunda belediyeyle ortak çalışma yapmak istiyoruz. Göreve yeni başlayan ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı’nın söylemleri umut verici. Gerede Projesi, atık su ve içme suyu projelerine oda olarak teknik ve bilimsel destek vermek, fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz.”

 

HERKESİN AKLINA İHTİYACIM VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, başkan olarak yaptığı ilk konuşmada şunları söylemişti:
“Bütün kurumların, herkesin görüşleri, kanaatleri, şehrimizin daha iyi noktalara gelmesi noktasında çok önemlidir. Akıl bedava; benim herkesin aklına ihtiyacım var. Ortak akılla güzel hizmetlere vesile olacağız. Temel felsefemiz dürüst, şeffaf ve adil bir yönetim. Bu anlayışla hiç kimseye farklı muamele, hiç kimseye zulüm yok.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!