‘Bozkırın tezenesi’ Başkent’te yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

‘Bozkırın tezenesi’ Başkent’te yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 01:26

Yaklaşık bir buçuk yıl önce kaybettiğimiz usta sanatçı Neşet Ertaş adına yaptırılan kültür merkezi, Keçiören’de düzenlenen törenle hizmete girdi. Büyük halk ozanı, gecede TRT sanatçılarının türküleriyle anıldı.

Haberin Devamı

“Bozkırın tezenesi” lakaplı usta sanatçı Neşet Ertaş adına Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan Sanat ve Gösteri Merkezi’nin açılışına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın yanı sıra Kırşehir Valisi, milletvekilleri ile çok sayıda Keçiörenli katıldı. Arınç, Neşet Ertaş’ın ününün sadece Kırşehir ve Ankara ya da Türkiye ile sınırlı olmadığını, Avrupa’da, hatta dünyanın birçok kültür ve sanat merkezinde şarkılarıyla türküleriyle başarılarıyla anıldığını anlattı. UNESCO’nun, Neşet Ertaş’ı, “Yaşayan insan hazineleri Türkiye ulusal envanteri”ne dahil ettiğine dikkati çeken Arınç, UNESCO’dan Türkiye’de bu unvanı alan başka bir sanatçının olmadığını vurguladı.
“Her zaman dinlediğimiz Neşet abimizin adının buraya verilmesinden dolayı çok mutlu olduk” diyen Gökçek de, sanat merkezinin 300 metre yakınında Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 35 bin metrekarelik Aile Yaşam Merkezi’nin tamamlanmak üzere olduğunu ve seçim yasaklarından önce açmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

SİMGE MERKEZ OLACAK

Tesisin temel atma törenine iki gün kala büyük ustayı kaybettiklerini ve bu nedenle merkeze Neşet Ertaş’ın ismini vermeye karar verdiklerini anlatan Mustafa Ak ise, “Bugün Neşet Usta’ya vefa gecesi gerçekleştirmek istedik. Sadece Neşet Usta’ya değil, Kırşehirlilere de vefa gecesi düzenledik. Keçiören’in kent mimarisine farklı bir nitelik kazandıracak merkezimiz Ankara’nın simge kültür merkezlerinden biri olacak” diye konuştu.

TÜRKÜLERİN GECESİ

Gecede daha sonra sözlerin yerini Neşet Ertaş türküleri aldı ve TRT Türk Halk Müziği Korosu sanatçıları Gülşen Kutlu, Bedia Akartürk, Ümit Tokcan, Fatih Demirhan, Elif Güreşçi, Bayram Bilge, Ayşe Taş, Hulusi Gökmeşe, Aysun Gültekin ve İsmail Altunsaray büyük ustanın birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!