Bozkırın plajları

Güncelleme Tarihi:

Bozkırın plajları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2007 00:00

Başkent’te açılan "beach club"lar, aslını aratmayacak kadar keyifli atmosferleriyle, şehirde kalmak zorunda olanlara kaçamak olanağı sunuyor. Özellikle haftasonları hareketlenen mekanlar, müşterilerine neredeyse 20 saatlik bir eğlence maratonu sunuyor.

Ankara, sahil kenarlarındaki asıllarını aratmayacak güzellikte plaj kulüplerine sahip. Her ne kadar bu tür mekanlar deniz kenarında değil de, havuz kenarında olsa da su aktiviteleriyle, gece ve gündüz eğlenceleriyle, Ankara’daki bu mekanlarda kendinizi çok kolaylıkla Bodrum veya Çeşme gibi yerlerde hissedebiliyorsunuz.

Bu kulüplerin ortak özelliği, hiç kuşkusuz eğlencenin neredeyse 24 saat devam etmesi. Sabahın erken saatlerinde, denize veya havuza girerek başlayan eğlence, öğle ve akşam yemeği; akşam üstü içkisinin alınabildiği bar ve nihayet sabaha kadar sürebilen, eğlencenin doruğa çıktığı gece kulübü tarzıyla devam ediyor.

Bu kulüpler içerisinde en eskisi Avenue. Ulu Önder Atatürk’ün kullandığı üç havuzdan biri olan "Akdeniz", uzun bir süredir, Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün arazisi içerisinde bulunuyor. Birkaç yıl önce de, bu havuzun bulunduğu bölge, özel işletmelere kiralanmaya başlandı. Avenue da, birkaç kez el değiştirmesine rağmen, yaz aylarında Ankaralıların vazgeçilmez mekanlarından biri olma özelliğini hep korudu.

Ankara’ya hakim Beştepe’nin üzerinde kurulu olan Avenue, haftanın her günü, saat 10.00-18.00 arasında faaliyet gösteriyor. Cuma ve Cumartesi günleri, eğlence geceleri de devam ediyor. Çünkü bu günlerde Avenue, kulüp oluyor.

Havuz bölümünden faydalanmak istiyorsanız, hafta içi 25, hafta sonları ise 30 YTL ücret ödemeniz gerekiyor. Tüm gün, snack tarzı yiyeceklerden ve her türlü alkollü alkolsüz içeceklerden tadabilirsiniz.

Avenue’da eğlence, hafta içi sadece havuza girmekle sınırlı kalıyor. Ama hafta sonu, "beach club" tanımına uygun olarak, eğlencenin saatini istediğiniz kadar uzatabilirsiniz. Hemen belirtelim, Cumartesi ve Pazar günleri, Avenue’da havuzbaşı partileri yapılıyor.

Hafta sonları güneşin batmasıyla birlikte Avenue, bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Beştepe genellikle rüzgardan yana bereketli olduğundan, barın büyük bir kısmı çadırla kapatılmış. Böylelikle, serin akşamlarda, müşteriler hiç rahatsız olmadan eğlenebiliyorlar. Avenue’da gece eğlencesi 23.00’den sonra başlıyor ve sabah 04.00’e kadar devam ediyor. Restoranı olmadığından yine snacklerle idare etmeniz gerekiyor. Hüseyin KETEN

20 saatlik kesintisiz eğlence

Bu sene Ankara eğlence hayatının sürprizi Ivy Summer oldu. Çayyolu’ndaki mekan, yıllardır burada hizmet veren TEB Otel’in havuz başında kuruldu. Dekorasyonunda Bora Bora Adaları’ndan esinlenilen Ivy Summer’da, kullanılan her malzeme doğal. Zaten ahşap, her santimetrekarede kendini hissettiriyor. Mekanın çim bölümünde göze çarpan "Bad Table"lar, bu sene moda olacak gibi görünüyor. Bu bölümlerde uzanarak, hatta yatarak yemeğinizi yemeniz olası. Havuz, restoran ve ardından da gece kulübü bölümlerinin her birinden faydalanmaya kalksanız, Ivy Summer’da neredeyse gününüzün 20 saatini geçirmeniz gerekiyor.

Havuz, genellikle 19.00 sularında kapanıyor. Dilerseniz üstünüzü değiştirip, akşam içkinizi barda alabilirsiniz. Eğer, Cuma veya Cumartesi günlerinden birindeyseniz, yemeğin ardından, günün ilk ışıklarına kadar, eğlenceye May Day’de devam edebilirsiniz.

Ivy Summer’in en büyük artısı, hiç kuşkusuz çok zengin mutfağı. Ivy’nin, biraz özetlenmiş California mutfağı mönüsünü, Ivy Summer’da da bulabilirsiniz. Havuz girişi, hafta içi 20, hafta sonları 25 YTL. Brunch için ekstra olarak 30 YTL vererek, sınırsız açık büfeden yararlanabilirsiniz.

Ivy Summer’da eğlence de farklı farklı bölümlere ayrılmış. Dilerseniz sadece yemek yiyebilir, havuza girebilir, sadece gece eğlencesine katılabilir, yada bunların hepsini aynı anda yapabilirsiniz. Ivy Summer’da eğlence sabaha kadar devam edebiliyor. Yine yıllardır Ankara gecelerine renk katan May Day, burada da açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!