Bozkırın Dalgıçları daima görev başında

Güncelleme Tarihi:

Bozkırın Dalgıçları daima görev başında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2022 13:32

Türkiye'nin ilk su altı arama kurtarma ekibi olarak görevine devam eden Ankara İtfaiyesi, meydana gelen sel felaketlerinde, deniz, göl, gölet ve barajlarda arama kurtarma çalışmalarında vazifesini yerine getiriyor.

Haberin Devamı

Kendilerine ‘Bozkırın Dalgıçları’ adını veren Ankara İtfaiyesi ekipleri, Kırıkkale Kesikköprü Barajı’nda devam eden eğitimlerde ise yeni arama kurtarma personeli yetiştiriyor. Soğuk ve bulanık su dalışı için Kesikköprü Barajı’na gittiklerini belirten Ankara İtfaiyesi Su Altı ve Üstü Arama Kurtarma Ekibi Amiri Mesut Bozkurt, şunları söyledi:

Bozkırın Dalgıçları daima görev başında


CİDDİ BİR EĞİTİM GEREKİYOR

“Gece dalışlarımız da olacak. Bu şekilde üç gün kampımız devam edecek. Farklı illerden gelen itfaiye ekiplerinin sayısı 25'i geçti. Eğitim verdiğimiz ekipler kendi illerinde, suda meydana gelecek olaylara müdahale edecek seviyeye geldi. İyi bir arama kurtarma ekibinin yetişmesi en iyi ihtimalle iki veya üç yıl sürüyor. Her su ortamında arama kurtarma faaliyetlerini yapabilmeleri için çok ciddi bir eğitimden geçmiş ve becerilerini geliştirmiş olmaları gerekiyor. Eğitim verdiğimiz kişiler de kendi bölgelerinde eğitim veriyorlar. Türkiye'de ilk olduğumuz için bizler Ankara'dan olay yerine gitmek zorunda kalıyorduk. Şimdi onlar kendi bölgelerinde vakalara müdahale ediyorlar.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!