Botanik’te uyuşturucu izi

Güncelleme Tarihi:

Botanik’te uyuşturucu izi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2015 01:11

Ankara’nın sembollerinden biri olan Atakule’nin hemen yanı başında bulunan Botanik Parkı’nın bakımsız kaldığı iddia edilirken; Ankara Hürriyet muhabiri, parkın iç kısımlarında uyuşturucu yapımında kullanılan maddeleri fotoğrafladı.

Haberin Devamı

Ankara’nın sembollerinden Atakule’nin yanında yer alan Botanik Parkı’nın bakımsızlığı, bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu. Parkın iç kısımlarında havuz olarak kullanılması gereken alanda su olmaması ve içinde uyuşturucu yapımında kullanılan maddelerin göze çarpması parka güzel bir hafta sonu geçirmek için gelenleri tedirgin etti. Yakılan ateş izinin açıkça görülebildiği ve uyuşturucu yapımında kullanılan folyoların ulu orta durduğu parkın başıboş bırakılmaması gerektiğini savunan çevre sakinlerinden Emir Dönmez, “Eşimiz dostumuzla gelip yeşilin tadına vardığımız sakin tek parkın bu şekilde madde bağımlılarına mesken edilmemesi gerekiyor. Gerekli önlemler alınmalı” dedi.

YERLİ YABANCI BÖLGENİN GÖZDESİ

Eski Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık Konutu, Atakule gibi, Ankara’nın önemli yerlerine komşu olan Botanik Parkı’n bölgenin prestij alanlarından olduğunu savunan vatandaşlar şunları söyledi: “Şehrin en güzel noktalarından birisinde su akması gereken alanda su yok. Ayrıca bu boşluk kimliği belirsiz şahısların madde kullandığı alan haline gelmiş. Güvenlik açısında bu zaafiyet kabul edilemez. Bu parka yerli halk kadar, konsolosluklar nedeniyle yabancı konuklar da geliyor. Ülkelerine iyi bir izlenimle gitmeleri gerekiyor. Bu nedenle en kısa zamanda yetkililerin ilgilenmesi gerekiyor.”

Haberin Devamı

GİRİLMESİ YASAKTIR

65 bin metrekarae bir alan üzerinde kurulu olan ve 1970 yılında yapılan parkın ortasında çiçek serası bulunuyor. Yıllardır atıl vaziyette kalan yapının önünde ise, “Bu yapı can güvenliği açısından tehlike arz etmektedir. Girilmesi yasaktır” yazısı bulunuyor. Sadece demir iskeleti ve kırık camları kalan yapı, parkı ziyaret eden vatandaşlar için büyük tehlike oluşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!