Bosna’lı öğrenciler Keçiören’i gezdi

Güncelleme Tarihi:

Bosna’lı öğrenciler Keçiören’i gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2008 00:00

Bosna Hersek savaşındaki insanlık dramını yaşayan, 1990’larda doğan Bosna’lı çocuklar, Türkiye ziyareti çerçevesinde Keçiören’i gezdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Öncü Koleji’nin girişimiyle gerçekleştirilen gezi kapsamında, aralarında Gorajde Şehit ve Aile Bakanı’nın eşi Azra Pozderoviç ve Yeniden Doğuş Derneği Başkanı ve aynı zamanda Gorajde’de yaralanarak gazi olan Nejat Kurtoviç’in de bulunduğu öğrenci gurubu Keçiören’i gezdi. İlk olarak Bosna Hersek’in merhum Cumhurbaşkanı Alija İzzetbegoviç’in adını taşıyan parkı gezen heyet daha sonra da Srebrenitsa katliamında hayatını kaybedenler anısına yaptırılan parkı ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Teleferik gezisi de yapan öğrencilere Başkan Altınok, Estergon Türk Kültür Merkezi’nde bir öğle yemeği verdi. Konuk Bakan eşine çini vazo hediye eden Başkan Altınok, öğrencilere de üzerinde Türkiye yazısı bulunan kaşkol ve Keçiören’i tanıtan kartpostallar verdi. Konuk heyet ise Başkan Altınok’a içerisine Gorajde’nin resminin işlendiği bir tabak hediye etti.

Keçiören’in Türkiye’ye gelen heyetlerin ziyaret ettiği bir kent olduğunu belirten Altınok, tarihin bir çok şeyi yeniden yazdığını ve sınırları yeniden çizdiğini belirterek, "Dünyada komünizmin çökmesiyle beraber yeni dengeler oluştu. Bu arada Bosna’da yaşanan savaşta bir çok müslüman kardeşimiz şehit edildi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti oradaki kanın ve gözyaşının durması için her türlü desteği vermiştir. Biz de Keçiören Belediyesi olarak Bosna Hersek’in sembol ismi Alija İzzetbegoviç ve Srebrenitsa katliamında hayatını kaybedenler anısına park yaptık. Her zaman Bosna’lı kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" dedi.

Yeniden Doğuş Derneği Başkanı Nejat Kurtoviç de Türkiye’de ve Keçiören’de gördükleri ilgi ve konukseverliğe teşekkür etti ve halen soğuk savaşın yaşandığı Gorajde’de Türkiye’den destek beklediklerini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!