Börven geldi Milos gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Börven geldi Milos gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2020 23:00

Sarı-lacivertli ekibin Başkanı Fatih Mert, transfer sezonu tamamlanana kadar bir yabancı oyuncu daha almak istediklerini belirtip, “Bu durumda, bir isimle daha yollarımızı ayırmak zorunda kalabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü transfer tahtasını açtıktan sonra başlattığı kadroyu yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sarı-lacivertliler, son olarak, geride kalan sezon Norveç Ligi’nde en çok gol atan Torgeir Börven ile anlaştı. Börven, Odds takımında gösterdiği başarılı performansın ardından, Norveç’in en önemli kulüplerinden Rosenborg’a transfer oldu. Başkent ekibi bir süredir yürüttüğü görüşmelerde oyuncunun hem kendisi hem de kulübü ile anlaşıp, transferi sonuçlandırdı. Önceki gün akşam saatlerinde Ankara’ya gelen ve sağlık kontrolünden geçirilen Börven, dün de takımla birlikte antrenmana çıktı. Ankaragücü yönetim ve teknik ekibi, Börven’den geçen sezon başında Trabzonspor’a gelen, ortaya koyduğu oyun ve attığı gollerle öne çıkan isim olan Norveçli Sörloth etkisi bekliyor.

KAYSERİ MAÇINDA FORMA GİYEBİLİR

Börven’in gelişi ile birlikte Ankaragücü’nde yabancı oyuncu sayısı 15’e çıkınca, kontenjanda yer açmak için Milos Stanojevic ile yolların ayrılması kesinleşti.
Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, Teknik Direktör Fuat Çapa’nın şans vermesi halinde, Börven’in Kayserispor maçında forma giyebilecek durumda olduğunu söyledi. Börven, geçen hafta takımının Alanyaspor ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi maçında, yedek kulübesinde oturmuş, oyuna dahil olmamıştı.
Yabancı transfer konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Fatih Mert, “Görüşmelerimiz var. Ancak mevcut kadromuzda bir yabancı oyuncunun daha kendine kulüp bulması lazım. Eğer gitmezse bir transferi devre arasında yapabiliriz. Yerli ve gurbetçi birer oyuncu ile temas halindeyiz. Kanat için kiralık veya bonservisi ile alabiliriz” ifadelerini kullandı.

HEM ATIYOR HEM ATTIRIYOR

Norveç Liginde Odds forması ile 33 maçta 21 gol atan ve Rosenborg’a geçen Börven, kariyeri boyunca; ülkesinin Odd Grenland, Valerenga ve Brann takımlarının formalarını giydi. Torgeir Börven, Hollanda Ligi ekiplerinden Twente’de de bir sezon geçirdi. Odds forması altında 33 maça çıkan ve 21 gol atan forvet oyuncusu, sezonu gol kralı olarak tamamladı. Börven, kariyerinde çıktığı 268 maçta 91 gol atarken, 25 de asist yaptı.

KAYSERİ’DEN 2 ÖNEMLİ TAKVİYE

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün Süper Ligin 4. haftasında yarın karşılaşacağı rakibi Kayserispor, transferde iki önemli ismi kadrosuna kattı. Sarı-kırmızılılar, bir dönem Süper Lig’de Beşiktaş forması da giyen Portekizli orta saha oyuncusu Manuel Fernandes ile 2 yıllık anlaşma sağladı. Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, 34 yaşındaki oyuncu ile 1+1 yıllık anlaşmaya vardıklarını açıklayıp, “Manuel Fernandes ile 1 yıllığına anlaştık. İkinci yıl için şartlarımız var. 1 gün önce konuştum, anlaştım, geliyor” ifadelerini kullandı.

AZİZ BEHİCH’İ KİRALADILAR

Kayserispor, Başakşehir’den Aziz Behich ile anlaştı. Başkan Gözbaşı, “Sol bekte Aziz Behich ile görüşüp, oyuncuyu kiraladık, o da katkıda bulunacak” dedi.

Börven geldi Milos gidiyor


GERSON RODRİGUES GOLÜNÜ ATTI

Haberin Devamı

Avrupa Şampiyonlar Liginde play-off turunda mücadele eden Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımı, sahasında Belçika temsilcisi Gent’i 3-0 yenip, gruplara kalırken, takımın üçüncü golünü geçen sezon Ankaragücü’nde kiralık olarak görev yapan Portekizli oyuncu Gerson Rodrigues attı. Rodrigues 49. dakikada kazanılan penaltının başına geçti ve takımının 3. golünü filelere yolladı. Tecrübeli futbolcu, Hırvat oyuncu Ante Kulusiç’e yumrukla saldırdığı gerekçesi ile sezonun bitimine 3 hafta kala, sözleşmesi sonlandırılarak, Ankaragücü’nden gönderilmişti.

Börven geldi Milos gidiyor


KULÜPTEN ANLAMLI DESTEK

Ankaragücü Kulübü, Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği tarafından kurulan ve Şehit Asb. Üçvş. Musa Özalkan’ın adını taşıyan futbol takımına malzeme desteğinde bulundu.
Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, sosyal medyadan malzeme yardımı talebinde bulunan Şehit Asb. Üçvş. Musa Özalkan Kültür Evi Futbol Takımı’nın isteğine karşılık verildiği belirtildi. Açıklamada, Başkan Fatih Mert’in bu çağrıya sessiz kalmadığı vurgulanarak, “MKE Ankaragücü olarak şehidimizin emaneti olan geçlerimize sahip çıkmak ve onlara Türkiye’den yardım eli uzatmak şehidimize olan minnetimizin göstergesidir. Forma, krampon, eşofman takımı, futbol topu ve antrenman malzemeleri gibi gerekli ihtiyaçları karşıladık. Kulübümüz, başkanımızdan yönetim kurulumuza, taraftarlarımıza kadar tüm imkanlarımızla manevi olarak da desteklerimizi her zaman yanlarında hissettirecektir. Kurt-Ar Uluslararası İnsani Yardım Derneği’ne şehidimizin emaneti olan gençlerimize sahip çıktıkları için teşekkür eder, MKE Ankaragücü olarak elimizden gelebilecek tüm yardımlara hazır olduğumuzu belirtmek isteriz” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!