Bölge haberleri

Güncelleme Tarihi:

Bölge haberleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2009 20:18

Haberin Devamı

Sağlık merkezinin duvarı tehlike saçtı Erhan GÖĞEM / DHAKIRIKKALE‘nin Sanayi Mahallesi’nde bulunan 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin duvarı, yağan yağmur nedeniyle bitişiğindeki Tepe Apartmanı’nın üzerine uçtu.Akşam saatlerinde meydana gelen olayda, apartmanda bu sırada kimsenin bulunmaması büyük bir şans olarak nitelendirildi. Apartmanın üzerine uçan duvarın onarılması için yetkili birimlere durumu bildirdiklerini dile getiren Mahalle Muhtarı Mürsel Aslıyüce, tedbirin alınmadığını söyledi. Apartman sakinleri ise uçan duvarın binayı tehdit ettiğini belirtirken, “Çocuklarımızın üzerine kalan bölümün uçması endişesi içerisindeyiz. Biran önce duvarın yeniden yapılmasını istiyoruz” dediler.

Bir öğrenci ve bir fidan projesi

Erhan GÖĞEM / DHAKIRIKKALE Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik ağaç sevgisi ve çevre bilincini geliştirmek, tohumdan meyve fidanı yetiştirmek ve yetiştirilen fidanları dikmek amacıyla ’Bir öğrenci bir Fidan’ projesi adı altında bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, projenin uygulanması ile bilgiler verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan toplantıda, çevre illere örnek olacak bir projenin hayata geçirilmesi ile ilgili önemli kararlar alındı. Düzenlenen toplantıda ’Bir Öğrenci Bir Fidan’ projesi çerçevesinde yapılacak çalışmalardan bahsedildi. Kırıkkale Üniversitesi, Çevre Orman Müdürlüğü, Tarım Müdürlüğü ve TEMA Vakfı temsilcileriyle düzenlenen toplantının başkanlığını Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İsmail Koşan yaptı.

Haberin Devamı

BEYGEM’den kültür ve sanat etkinliği

Hüseyin ÖZBALI / DHABEYPAZARI Belediyesi Gençlik Merkezi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında açtığı müzik ve halk oyunları kurslarına gençler büyük ilgi gösteriyor.2006 yılından itibaren gençlere sosyal ve kültürel eğitim veren Beypazarı Gençlik Merkezi (BEYGEM), bugüne kadar 2 binin üzerinde gençle birlikte 40’a yakın ulusal ve uluslarar arası düzeyde organizasyonlar düzenledi. Bu yıl da devam eden ve her dönem yoğun ilgiyle beklenen gitar, piyano, keman, halkoyunları, ritim, tiyatro ve Avrupa Birliği gençlik projeleri eğitimlerine tüm Beypazarılı gençlerin katılımı hedefleniyor. Konservatuarlı profesyonel eğitmenler tarafından verilen müzik kursları piyano, keman, gitar , ritim ve tiyatro olmak üzere beş ayrı dalda sürdürülüyor. Müzik kurslarında toplam 145 öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Gençlik Merkezi yetkilileri, talebin yoğun olmasından dolayı yeni kayıtlar alacaklarını bildirdiler.

Haberin Devamı

Otobana tam 400 bin fidan dikilecek

ANKARA-İstanbul TEM Otoyolu güzergahının 400 bin fidanla ağaçlandırılması planlanıyor.Çevre ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın, ankara Çevre Yolu Etimesgut Yol Kavşağında, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katılımıyla düzenlenecek törenle ağaçlandırma faaliyeti başlayacak.Program çerçevesinde Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli ve istanbul’da da eş zamanlı fidan dikimi yapılacak. Ağaçlandırma seferberliği kapsamında, geçen yıl 79 farklı güzergahta karayolu kenarına 318 bin fidan dikildi.

Keçiören’e bir tesis daha yapılıyor

KEÇİÖREN Belediyesi tarafından İncirli Mahallesi’nde yaptırılan ve içerisinde fitnes-aeorobik salonu, internet evi ve kütüphanenin bulunduğu spor ve kültür merkezi hizmete açıldı. Merkezin açılışına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ak parti Keçiören İlçe Başkanı Ferhat Erdoğan, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, hiç bir özelliği ve güzelliği olmayan Keçiören’i 15 yıllık görev sürelerinde marka bir şehir haline getirdiklerini belirterek, “Devraldığımız Keçiören’de sosyal aktivite adına da hiç bir şey yoktu. Keçiören’de ne yüzme havuzu, ne koşu yolu, ne de ailenin gezebileceği alanlar vardı. Ama bugün Keçiören ankara’da hiç bir belediyede olmayan tesislere sahiptir. Açılışını yaptığımız bu tesis de bölge halkına güzel hizmetler verecektir” dedi.

Haberin Devamı

Karadeniz Rapsodisi konserine alkış

Karadeniz’in yemyeşil doğası, sıcak kanlı insanı ve tıpkı halkı gibi hareketli olan müziği, Romen bir sanatçının anlatımıyla notalara döküldü. Yaşamını 24 yıldır Türkiye’de sürdüren orkestra şefi ve besteci Bujor Hoinic, Karadeniz müziğinin ritm ve coşkusunu klasik müzikle buluşturan ‘’Karadeniz Rapsodisi’’ adlı bir yapıt besteledi. Hoinic’in bestelediği yapıt, Rize Dernekleri Federasyonu tarafından Rize’nin 91. kurtuluş yıldönümü dolayısıyla ankara Devlet Opera ve Balesi’nde dün gerçekleştirilenk özel konserde seslendirildi..Konserde, ayrıca, senfoni orkestrası için düzenlemesini Bujor Hoinic’in gerçekleştirdiği ‘’Ben Seni Sevduğumi’’, ‘’Oy Trabzon’’, ‘’Yalgızam’’, ‘’Karadeniz Oyunu’’, ‘’Karadeniz Türküsü’’, ‘’Köçekçe’’, ‘’Galevera Deresi’’, ‘’Asiye’’, ‘’Aygız’’ ve ‘’Divane Aşık Gibi’’ isimli türküler de yorumlandı.

Haberin Devamı

Nevruz yarışması sonuçlandı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığınca resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen “Türk Kültüründe Nevruz” konulu yarışmada dereceye girenler belli oldu.Yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde tüm resmi ve özel ilköğretim okullarının 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri arasında resim, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında şiir, lise ve dengi okulların öğrencileri arasında kompozisyon dallarında düzenlenen yarışma sonuçlandı.Resim dalında Niğde’deki Özel Sungurbey İlköğretim Okulu’ndan Fitnat Günay birinci, ankara’daki Eryaman Şehit Abdulkadir Yüzbaşıoğlu İlköğretim Okulu’ndan Ceren Akça ikinci, Trabzon’daki Cudibey İlköğretim Okulu’ndan Esence Mısra Akyüz üçüncü, Mersin’deki Özel Toros İlköğretim Okulu’ndan İlayda Türkeköle dördüncü oldu. Şiir dalında ankara’daki Özel Yüce İlköğretim Okulu’ndan Tunahan Topuz birinci olurken, Şırnak’taki Gazipaşa İlköğretim Okulu’ndan Püjan Yayan ikinciliği, Tokat’taki Yeşilırmak İlköğretim Okulu’ndan Yeşim Karagöz üçüncülüğü, Mardin’deki 19 Mayıs İlköğretim Okulu’ndan Emine Sağlam ise dördüncülüğü elde etti.

Haberin Devamı

Göçmenlerin konut sorunu çözülüyor

Bulgaristan’dan 1989-1995 döneminde zorunlu göçle gelen, parasını yatırıp, devletten konut almak için ortalama 17 yıldır bekleyen 17 bin ailenin sorunu çözülüyor.Toplu Konut İdaresi, sorunun çözümü için çıkarılan kanun çerçevesinde, isteyene parasını TÜFE ile nemalandırılmış şekilde iade edecek, isteyene yaptığı konutlardan satacak. Göçmen vatandaşlara yapılacak ödemenin 40 milyon lirayı bulması beklenirken, bu para ile TOKİ’den konut almak isteyen hak sahibi göçmenlerin, 31 Mart’a kadar ön talepte bulunması gerekiyor. Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesapları gibi kangren haline gelen ‘’göçmenlere yönelik konut edindirme uygulaması’’da çözüm aşamasına geldi. TOKİ’nin girişimleri sonucunda İskan Kanunu’nda yapılan değişikliğe istinaden, konut almak için 1989-1995 döneminde devlete parasını veren ve bugüne kadar konut sahibi yapılamayan 17 bin göçmen aile, bir yıl içinde ya nemalanmış şekilde parasını alacak ya da TOKİ’den konut sahibi olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!