Bol baharatlı Pakistan mutfağı

Güncelleme Tarihi:

Bol baharatlı Pakistan mutfağı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2021 02:06

Yaklaşık bir yıldır Çankaya Yıldızevler’deki adresinde hizmet veren Dhaaba 47, Pakistan mutfağının leziz yemeklerini müşterilerinin beğenisine sunuyor. Bir aile işletmesi olarak çalışan restoran, Pakistan’ın yanı sıra Arap, Afgan ve Hindistan mutfağından çeşitli yemeklerle menüsünü zenginleştiriyor.

Haberin Devamı

İnsan kaynakları uzmanı olan Mubashir Ahmed, Irak’ın Erbil şehrinden sonra ailesiyle birlikte Ankara’ya yerleşti ve Dhaaba 47’yi açtı. Ahmed, ilk olarak evden paket servisle yemek yaparak başladıkları restoran işletmeciliği yolunda Dhaaba 47’nin hikâyesini şöyle anlattı: “Dubai’de bir otomobil firmasında insan kaynakları uzmanı olarak çalışıyordum. Sonra Erbil’e görevlendirildim. O dönem ülkede yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle firma Erbil’deki ofisini kapattı. Ben de ailemle birlikte 2016 yılında Ankara’ya yerleşmeye karar verdim. Ankara’da çok sayıda Pakistanlı öğrenci var. İlk olarak onlar için evde yemek yaparak paket servisle çalışmaya başladık. Talebin yoğun olması nedeniyle bir yerimizin olmasına karar verdik ve 2019 yılında Akay Caddesi’nde ilk restoranımızı açtık. Küçük bir işletmeydi. Zamanla daha büyük bir yere taşınma ihtiyacı hissettik ve yaklaşık bir yıl önce şimdiki adresimize taşındık.”

Bol baharatlı Pakistan mutfağı


YOLÜSTÜ LEZZETLERİ

Haberin Devamı

Dhaaba’nın Pakistan’da yolüstü iyi yemeklerin yapıldığı restoranlara verilen isim olduğunu belirten Mubashir Ahmed, 47’nin ise 1947 yılında bağımsızlığını kazanan Pakistan’ı temsil ettiğini anlattı. Yemekleri eşi ve kızı ile birlikte yaptıklarını ifade eden Ahmed, müşterileri arasında Pakistanlılardan ziyade Türkler ve Ankara’daki diğer yabancı ülke vatandaşlarının bulunduğunu aktardı. Özellikle Amerikalı ve İngiliz müdavimlerinin yoğun olduğunun altını çizen Ahmed, menüyü genişletmek için bazı Türk, Arap, Afgan ve Hint yemeklerini de servis ettiklerini dile getirdi.

Bol baharatlı Pakistan mutfağı


VEJETARYEN SEÇENEKLER

Türkiye’de kendilerini yabancı bir ülkede hissetmediklerine değinen Mubashir Ahmed, Türkiye ve Pakistan’ın pek çok ortak özelliği bulunduğunu söyledi. Yemeklerde kullanılan malzemelerin büyük bir kısmını buradan tedarik ettiklerini aktaran Ahmed, bazı malzemeleri ise Pakistan’dan getirdiklerini anlattı. Restoranda ayrıca vejetaryenler için de çok sayıda seçenek bulunduğunun altını çizen Ahmed, ilerleyen dönemde haftanın belirli günleri canlı müzik planladıklarına da değindi.

Bol baharatlı Pakistan mutfağı


14 ÇEŞİT BAHARAT

Haberin Devamı

Restoranın en popüler yemeklerinin başında gelen ‘Biryani’, kuzu etli ve tavuklu olarak iki farklı şekilde yapılıyor. İnce uzun basmati pirinç kullanılarak yapılan pilav ve kuzu eti ya da tavuk ayrı ayrı pişiriliyor. Tam pişmeden birleştirilen pilav ve et, buharda pişirilerek servise hazır hale geliyor. Biryanide 14 çeşit baharat kullanılıyor.

Bol baharatlı Pakistan mutfağı

Mubashir Ahmed, menünün en çok tercih edilen yemeklerinden birinin, tereyağlı tavuk olduğunu söyledi. Bakır kapta bol tereyağı ile pişirilen tavuk, pilavla servis ediliyor.

Bol baharatlı Pakistan mutfağı

Başlangıç olarak börek türü olan kıymalı samosa, patatesli samosa ile tavuk, peynir ve patates içeren ‘cutlets’ favoriler arasında.


Bol baharatlı Pakistan mutfağı

Restoranın iç dekorasyonu Pakistan kültürünü yansıtan çok sayıda detay barındırıyor. Yemekler masa düzeninde servis edilebildiği gibi dileyen müşteriler için yer sofrası seçenekleri de bulunuyor.

Haberin Devamı

Bol baharatlı Pakistan mutfağı

Haftanın her günü açık olan restoran öğlen ve akşam servisi sunuyor. Saat 12.00-22.00 arası açık olan restoranda, pazar günleri brunch bulunuyor.

Bol baharatlı Pakistan mutfağı

Yemekler, 30 liradan başlayan fiyatlarla sunuluyor. İki kişinin ortalama ücreti ise içecekle birlikte 100-120 TL arasında değişiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!